Wysłany: 2011-09-23, 17:59 Najlepszy tłumik końcowy do MKIII
Witam serdecznie.
Noszę się z zamiarem zmiany tłumika końcowego w moim Jokerku. Proszę o podanie propozycji tłumików, które mają sportowy charakter no i przede wszystkim pasują do Golfa 3. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem byłoby władowanie do Goferka tłumika od GTI, ale poszukuję pojedynczej rurki z jakimś fajnym brzmieniem (najbardziej cieszyłbym się gdybyście podali mi nazwy tłumików z jakimi Wy jeździcie).
Tak, ale firma ta z tego co się orientuję wykonuje tłumiki bassowe. Ja chciałbym jeździć bez żadnych wkładek wyciszających oraz aby natężenie dźwięku mieściło się w granicach normy. Interesują mnie tłumiki, jakie wy macie w swoich Gofrach, z których jesteście zadowoleni
[ Dodano: 2011-09-25, 20:45 ]
Przepraszam, ale zależy mi na czasie, bo chciałbym zdążyć z kupnem tłumika do początku października. Orientuje się ktoś, jaka jest średnica montażowa w Goferkach?
ja jeszcze w wakacje zakupiłem remusa, ale jakoś czasu nie było żeby z nim zrobić dopiero zamontowałem go w piątek i jak dla mnie jest bardzo dobrze, nie jest za głośno ani za cicho taki basowy pomruk, i ładne się prezentuje, z czystym sumieniem mogę polecić
Też Mam tłumik remusa i jestem bardzo zadowolony.
Słychać go dopiero powyżej 2,5 tys obrotów.
Albo jak na wolnych jest to sobie delikatnie mruczy,
Polecam jeszcze ultera, bo oni też robią tłumiki które nie ogłuszają i dobre wykonanie.
JA mam tłumik stąd, robiony na zamówinienie, oraz montowany u nich, koszt po koleżeńsku 450zł, nie jakies basowe badziewie, ale konkretnej roboty pucha z dwururową końcówką. Tłumik oczywiście na normalne łączenie a nie jakieś spawy byle tylko się trzymał, a przy wymianie kolejnej puchy płacz bo trzeba odspawać
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków