logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
końcówka z kwasówki do diesla
Autor Wiadomość
killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2011-03-27, 14:44   końcówka z kwasówki do diesla

elo

z racji tego że męczy mnie już polerowanie końcówek (teraz są już rost style :D ) to mam ochotę kupić takie coś:

http://www.golf3.pl/topic...ht=ko%F1c%F3wka

dużo jest roboty z przyspawaniem czegoś takiego? robił ktoś coś takiego u siebie?

Mój Mk3

ssn 

Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wysłany: 2011-03-27, 15:36   

Generalnie nie jest z tym aż tak dużo roboty. Musisz zdjąć tłumik, odciąć stare końcówki i przyspawać na ich miejsce nowe :hyhy: Mi się osobiście ten pomysł nie podoba... Ja bym zostawił oryginalne. Jak nie masz wprawy w spawaniu na 97,5% przyspawasz krzywo ;] Robiłem coś podobnego tylko w mk2 i nie na chromowanych końcówkach tylko na ori GTI. Nie wyszło mi (wbiłem się w te 97,5% :wstyd: ) i w rezultacie byłem zmuszony zrobić jedną. Sry za ot :mrgreen:
Chrom i tak będziesz miał czarny na końcu więc przemyśl czy warto :-)

killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2011-03-27, 15:43   

ssn napisał/a:
Generalnie nie jest z tym aż tak dużo roboty. Musisz zdjąć tłumik, odciąć stare końcówki i przyspawać na ich miejsce nowe :hyhy: Mi się osobiście ten pomysł nie podoba... Ja bym zostawił oryginalne. Jak nie masz wprawy w spawaniu na 97,5% przyspawasz krzywo ;] Robiłem coś podobnego tylko w mk2 i nie na chromowanych końcówkach tylko na ori GTI. Nie wyszło mi (wbiłem się w te 97,5% :wstyd: ) i w rezultacie byłem zmuszony zrobić jedną. Sry za ot :mrgreen:
Chrom i tak będziesz miał czarny na końcu więc przemyśl czy warto :-)

w tym momencie z polerki na lustro została rdza więc może być tylko lepiej :D chyba że kupię sobie nowy tłumik jakiś.

generalnie mogę zlecić robotę komuś kto umie spawać. bardziej chodzi mi o to by zobaczyć jak to wygląda u kogoś kto już coś takiego ma.

chyba w benzynie nie będzie się brudzić na czarno końcówka?

Mój Mk3

ssn 

Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wysłany: 2011-03-27, 16:38   

W benzynie zostaje taki ciemno żółty nalot, ale to chyba bardziej przez temperaturę tłumika i zanieczyszczenia z zewnątrz. Tak czy inaczej takie końcówki nie są w moim guście ;-)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu