Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 699 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2009-12-07, 18:22 Końcówka tłumnika
Witam poszukuje końcówki tłumnika do swojego golfa 1.6 czy jak założę końcówkę to też będzie mruczeć czy musze cały tłumnik wymienić na sportowy chciałem kupić coś w tym stylu
http://moto.allegro.pl/it...na.html#gallery http://moto.allegro.pl/it...gn.html#gallery
Czy ktoś ma taka koncówke i może mi cos o niej powiedziec narazie nie mam funduszy na kupno całego tłumnika sportowego wiec chce narazie sama końcówke kupić
Czy ktoś ma taka koncówke i może mi cos o niej powiedziec narazie nie mam funduszy na kupno całego tłumnika sportowego wiec chce narazie sama końcówke kupić
to sobie uzbieraj i kup caly tlumik bo sama koncowka nie jest niczego warta... Dzwieku Ci mocno nie zmieni, te dyfuzory to siatka zwykla ... mialem kiedys troszke inny tez z niby dyfuzorem to pic na wode
Tak jak wyżej kolega mówi ,ja mam taką nakładkę daje minimalny lekki basik.Więc jak chcesz mieć efekt kup cały tłumik. Ja właśnie przymierzam sie do kupna nowego kompletnego tłumika
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2009-12-08, 11:12
Jeżeli chcesz delikatne buczenie to zostaw sobie auto na ori tłumiku końcowym a zlikwiduj środkowy tłumik. Na pewno będzie głośniejszy a nie będzie tragedii. Chociaż ja np mam zostawiony środkowy a końcowy mam sportowy i dla mnie jest ok. Ale co kto woli. Licz się tylko z ewentualnymi problemami przy przeglądzie. Mnie nie chciał podbić z powodu wydawania zbyt wielu decybeli z siebie chociaż nawet nie zmierzył bo nie miał możliwości jak są dwie rury na końcu. Ale takie sprawy to już wówczas kwestia dogadania...
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2009-12-08, 22:33
Tylko żeby ta dwururka nie była zbyt ciężka bo ja już musiałem trochę przerabiać mój wydech, albo przy zakładaniu takiego tłumika zamontuj sobie od razu drugi wieszak przy końcówkach żeby Ci nie przeważało go w prawą stronę bo u mnie tak właśnie było.