Witam.
Zastanawiam się nad kupnem kolektora wydechowego 4-2-1 do mojego golfa. Mam pytanko....czy ktoś z was ma zamontowany taki kolektor? jakie daje efekty,wzrost mocy, momentu obrotowego?? a może ktoś z was ma taki na sprzedaż ?
planujesz kupić tzw barana(kolektor)?? i poprowadz odrazu rury fi 60mm za miast kata rura ,za miast przed ostatniego tłumika strumienice i koncowy sport. i jesteś na tym zyskać około 20koni wiecej.no i z 40Niutków też ci przybędzie. ki9edys jak miałem mk3 2.0 115km to robiłem w nim układ wydechowy własnmie tak zrobhiłem wydech tylko ze kolektor miałem ori. to na hamowni wyszło mi 125km 195Nm.także dość grubo moim zdaniem. a robiłem doświadczenia w budowie wydechu i to co napisałem najleprzy przyniósł efekt. chyba z 6 razy hamowałem golfa jak coś zrobiłem innego przy wydechu. pracowałem na hamowni wiec miałem free hamowanie.
podepnę się pod temacik... ja mam zamiar zmienić układ wydechowy... i zwrócę się z eksperta czyli do kolegi Sotom... Czy mógłbyś mi polecić (zestawić) jakiś komplecik, który doda nieco mocy mojemu autku... z góry dziękuję
zastawik....żaden zestawik. miałem na warsztacie kolanka powyginane pod róznym stopniem, rury, migomat i nic nie zostało jak tylko siedzieć ,ciąć, krzesać iskry i spawać.strumienice mi koleś dał bo nie była potrzebna i wydech sport juz miałem jak kupowałem 2wu litrówke.