Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2011-04-27, 19:54 Katalizator a SONDA
Siemka
Powiedzcie mi koledzy jedną rzecz.Mianowicie chodzi o to,że chce wyrzucić katalizator a mam na nim akurat SONDE LAMBDA czy jakos tak się pisze a bym wstawił kawałek rurki bądź strumienice
Tylko co tu z tĄ Sondą mam teraz zrobić ? gdzie ją przenieść
Dziś środkowy wyrzuciłem aaa i jeszcze jak mam złącze te przy katalizatore rozerwane to lepiej kupić nowe czy też zastąpić rureczką ?
Tylko co tu z tĄ Sondą mam teraz zrobić ? gdzie ją przenieść
przenieść ją gdzieś przed katalizator w rurę czyli np tak jak w nowyszych silnikach (AEA, AEE)... robisz dziure spawasz nakretkę i wkrecasz sonde...
greg_117 napisał/a:
aa i jeszcze jak mam złącze te przy katalizatore rozerwane to lepiej kupić nowe czy też zastąpić rureczką ?
Jak bedziesz wstawiał strumienice do mozesz dać nową złączke zeby było jak dostać sie do strumienicy jak bedzie trzeba, ale jak bedziesz wstawial za kata rurkę to moze iść po długości... Musisz to rozwiązać praktycznie tak zeby kiedys jak cos sie... to zeby sie dostać do wszystkiego ...
Tylko pisze od razu ze nie bedzie komfortu jazdy jak wywalisz srodkowy i kat bo bedzie glosno
Ja w 1.4 ABD normalnie wykręciłem kata.
Odciolem od niego kryzę i przyspawałem do rurki która zastąpiła kata.
Co do sondy to kupiłem nakrętkę, następnie wywierciłem otwór za złączem i przyspawałem nakrętkę.Wszystko wyszło bardzo elegancko.
Jeśli ci się przyda mogę podesłać fotkę.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2011-05-29, 20:29
Już mam zrobione tak samo jak Ty piszesz Radekb351 moj tata jest tokarzem to mi dorobil taka nakrętkę i nagwintował i razem z katem poszedl tłumik środkowy