logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Kapitalny remont wydechu
Autor Wiadomość
patryk2171 

Silnik: 1.8
Wysłany: 2010-12-15, 21:08   Kapitalny remont wydechu

hEJA. Na wiosne planuje zrobic kapitalny remoncik wydechu. Zaczalem wiec odkladac kase...mysle o czyms co doda troszke mocy a wiec na pewno zaczynajac od sportowego kolektora 4.2.1 itd. Chcialbym uzyskac fajny koncowy efekt tzn. zyskac troche na mocy jak i na dzwieku. Podoba mi sie bardzo brzmienie tlumika z tego filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=27PfAYmNl2k

Możecie sie podzielić swoimi doświadczeniami w tej sprawie? Może ktoś juz ma zamontowany taki układ wydechowy. Ile to moze mniejwiecej kosztowac? Jesli ktos jest z wroclawia moze wiecie kogo mozna polecic w tej sprawie? CZekam na opinie pozdrawiam;)

Furiosus 
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Silnik: 1.6 74KW
Wysłany: 2010-12-16, 11:44   

zawsze mam zabawę jak czytam, że ktoś myśli wydechem podnieść moc...

Ja dłubię silniki jakiś czas (wprawdzie nie VW - tylko stare fiatowe DOHC) ale nie wyobrażam sobie jak sam wydech może podnieść moc... jeżeli odetkasz wydech to jest:
1. głośniejszy
2. ma lepsze przepływy - ale nie tak, że odczujesz poprawę mocy - góra pięciu koni nie odczujesz
3. czasami kombinowanie z wydechem ma odwrotny skutek do zamierzonego np: przy znacznym zwiększeniu średnicy wydechu zmniejszasz ciśnienie spalin co może spowodować zbyt wolne opróżnianie komory spalania

Szukanie mocy zacznij od poprawiania silnika - wydech to się na końcu dobiera do tego co wyciśniesz z motoru

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu