Wysłany: 2010-03-30, 08:13 Jaki tłumik końcowy do 1.9 TD GTD / 1.8 (90 KM)
w przyszłym miesiącu planuje zmienic tłumik, ale nie chce ori do TD bo mi się nie podoba i stąd moje pytanie, jaki by spasował?? Najbardziej chciałbym dwururkę z TDI ale chyba średnica na łączeniu jest inna i nie spasuje bo na aukcji http://www.allegro.pl/ite..._tdi_oejma.html nie podano 1.9 TD tylko TDI SDI 2.0 benzyna...
Natomiast jak wpisuję w allegro tłumik do 1.9 TD to w opisie na każdej aukcji podane jest że pasuje również do 1.8 90 KM, więc pytanie do posiadaczy 1.9 TD i 1.8 jaki ładny nie za wielki tłumik polecicie??
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-04-03, 23:34
Cytat:
Pascal, pasuje jak sobie pospawam czy pasuje żeby obejmą skręcić??
Musisz pospawać.Obejmę trzeba by przerabiać, bo wydech od TDI ma wiekszą średnicę.Najlepiej pospawać ,to samo radzę zrobić z tym metalowym prętem który jest przy końcowym wydechu który wkładasz w gumę (mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi) mianowicie utnij go w połowie skróć o jakieś 0,5 cm do 1 cm i wtedy pospawaj...tym samym wydech delikatnie się podniesie a nie będzie się obijał
Silnik: aaz
Wysłany: 2011-08-31, 19:36
a jak by dac obydwa tlumiki tj srodkowy i koncowy od tdi to wszystko by gralo? a jeszcze lepiej brak kata i wiekszej srednicy rura do srodkowego tlumika