Wysłany: 2010-02-01, 13:38 jaki tłumik do varia(n)ta
witajcie!!!
dzisiaj byłem na przeglądzie i okazało się że tłumik jest troszke dziurawy i tak sobie pomyślalem czemu by go nie wymienić Tylko mam do Was pytanie czy warto zainwestować w jakiś sportowy ładny tłumik, który de facto i tak się schowa pod zderzakiem. czy nie kombinować i kupić coś standardowego. Za którąkolwiek opcją byście nie byli, podajcie jakieś przykładowe linki z allegro, jeżeli możecie z góry dziękuje za pomoc
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-02-01, 15:06
standard do Varianta tylko mi podchodzii, ja zapłaciłem za ostatnii 90 zł
za środkowy 70zł i za kolanko to od samego przodu kolektora też 90 zł, plus jakieś opaski i złącze elastyczne to 400 zeta chyba dałem,
a dla przykładu w jednym sklepie za ostatnii powiedzieli mi 180zł, ale to LPg to jeden chój warn.
chłopaki jeszcze jedna prośba, możecie podac mi jakieś linki do tłumików środkowego i końcowego, patrzyłem po allegro ale jakis kiepski wybór. A druga sprawa czy idzie to wymienić samemu? Trzeba coś spawać czy wszystko skręcane?? i jak jest mocowany katalizator?? Przy okazji bym go wypatroszył z góry dzięki za pomoc
Silnik: 1z Pomógł: 3 razy Dołączył: 20 Gru 2009 Posty: 252 Skąd: jelenia gora
Wysłany: 2010-02-27, 22:24
linków nie mam, nie szukałem , dasz radę sam to zrobić. katalizator skręcany jest na 3 śruby 13. a z drugiej strony wsunięty w rurę zaciśniętą na opaskę. tak samo tłumik środkowy i końcowy jest mocowany na opaski.