Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2011-10-13, 17:28 Guma pod tlumik ?
witam mam problem otos gdy przyspieszam i jade po dziurach to tlumik srodkowy uderza mi o belke tylna jest bardzo nisko. jak mozna temu zaradzic ? wszystko jest podwieszone tak jak bylo.
mam jeden pomysl mozna dac gume pod ta belke ? mam taki kawalek i pytanie czy wytrzyma i sie nie przetopi ?
guma byla w polonezie pod bakiem z benzyna wiec wytrzymala jest ale nie wiem jak z temperatura. poradzicie cos ?
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-10-13, 21:21
nie dawaj żadnej gumy na belkę to nie metoda, potrzebne sa albo nowe gumowe wieszaki do tłumika, albo trzeba poprawić położenie poszczególnych kawałków tłumika względem siebie bo są niewłaściwie poskładane, chodzi o odpowiednie ich przekręcenie w miejscach połączeń i pewnie nowe obejmy bo stare będę skorodowane. Trzeba to sobie ustawić najlepiej na kanale i dopiero jak odległośc rury od belki jest własciwa i końcówka wydechu jest we właściwym miejscu wcięcia w zderzaku to skręcać na fest.
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2011-10-14, 04:13
tylko problem ze to nie ostatni tlumik koncowy tylko ten przed ostatni nie ma jak go przekrecic. bo tlumik koncowy jest ok tylko ten za nim patrzac od tylu jest nie bardzo wlasnie.
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1400 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-10-14, 15:40
ten przed ostatni tlumik tez powinien byc zawieczony na gumowych zawiesiach,powinny być dwie jedenz lewej strony a drógi z prawej moze nei masz tych gumowych mocowań? i ci nosko wisi i prze to dobija
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)