Silnik: 1.6 ABU 75 KM
Wysłany: 2010-07-01, 12:21 dzwięk jak z VR 6
Witam Całkiem niedawno bez przypadek natrafiłem na "you tube" na filmiki z udziałem golfa III VR 6 np. ten filmik - http://www.youtube.com/watch?v=20L6qpdae9o - nawet nie wiedziałem że takie modele istnieją z takimi silnikami.Ale do rzeczy po prostu zakochałem się w tym dźwięku - i nie wiem czy ten dźwięk pochodzi z silnika czy jest to zasługa sportowego/specjalnego układu wydechowego.Mam golfa III 1.6 silnik i co byście mi poradzili bym uzyskał w moim golfie chodz odrobinę podobny dźwięk (zmiana samochodu na VR 6 lub zmiana silnika na razie nie wchodzi w grę Z góry dziękuje za odpowiedzi
Silnik: 1.6 ABU 75 KM
Wysłany: 2010-07-01, 12:58
a czy ten dźwięk który wydobywa się z tego golfa III co jest na filmie to jest zasługa silnika czy układu wydechowego? - bo widzę że ten układ wydechowy nie jest fabryczny.
Proszę bardzo http://www.youtube.com/wa...feature=related
Zasługa silnika, sześć garów zawsze inaczej brzmi niż cztery. Wydech widać troszkę zmieniony żeby chyba było bardziej bassowo i głośniej. Takie moje zdanie
jedyne co Ci pozostaje to sciagnac sciezke dzwiekowa z YouTuba nagrac na plytke i zapodawac sobie w aucie
to chyba jedyne sensowne rozwiązanie.
w tym dzwięku nie jeden się zakochał ale niestety z 1.6 nie uzyskasz takiego efektu
jak to mówią z g...a bata nie ukręcisz
Silnik: ABU
Wysłany: 2010-07-01, 20:07
Możesz zainwestować w wirtualny SWAP. Jest takie urządzonko wymyślone przez In.Pro które podłączasz pod sprzęt audio ( najlepiej jakiś lepszejszy) i pod czujnik obrotów silnika. A potem w zależności od humoru możesz się cieszyć dźwiękiem V8, sześciocylindrowego boksera, auta rajdowego lub bolidem F1.
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-07-01, 22:43
Skipper napisał/a:
Możesz zainwestować w wirtualny SWAP. Jest takie urządzonko wymyślone przez In.Pro które podłączasz pod sprzęt audio ( najlepiej jakiś lepszejszy) i pod czujnik obrotów silnika. A potem w zależności od humoru możesz się cieszyć dźwiękiem V8, sześciocylindrowego boksera, auta rajdowego lub bolidem F1.
O_o x100
może po prostu kup sobie golfa vr6 rozbitego przełóż bebechy ?
kolego ja już trochę kombinowałem z wydechem ale powiem Ci że tego pięknego bulgotania 6 cylindrów nic nie jest w stanie imitować bez porównania z żadnym 4 cylindrowym silnikiem nawet jak masz odpowiednio zmodyfikowany układ wydechowy