Witam!mam golfika 1.9tdi GT z 96 r i chciałem w nim zamontować filtr stożkowy oraz rurę dolotowa czy posiada ktoś w swoim autku taki "gadżet" .Jak tak to czy dobrze wam się sprawuje?i gdzie można taki komplet zakupić?oraz czy trudny jest montaż?
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-02-11, 23:43
haasiu@o2.pl, nie rób tego - ja cie o to proszę... za dużo masz pieniedzy...chodzi mi o wymiane turbiny no i ewentualnie silnika...??
ryku nie bedzie w dizlu... nie montuj stożka tylko ewentualnie mozesz załozyć sam filt sportowy który wkłada sie normalnie w oryginalna puszkę...
to nie benzynowiec kolego...takze tego efektu ni osiagniesz...
i wszystko w temacie chciałem dlatego uzyskać poradę !a powiedz mi taką rzecz to mam kupic zwykły sportowy filtr powietrza i tyle?
taki będzie pasował?
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-02-13, 09:33
szczerze mówiac nie wiem czy to coś daje... ja mam zwykły filtr - dbałość o czystoś filtra powietrza zwieksza żywotnośc turbiny... ja osobiście filtr powietrza zmieniam co 2ga wymiane oleju ze wzgledu aby wirnik w turbinie po stronie pompujacej sie nie scierał... kijowy wirnik słabsze doładowanie... tak ode mnie - daruj sobie...
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2009-02-17, 21:17
haasiu@o2.pl, daruj sobie bo i tak nie uzyskasz lepszego dźwięku bo turbina wszystko wytłumi
a jak już to wolałbym kupić wkład ten co podałeś wyżej - przynajmniej K&N a nie jakiś badziewny filtr z rurami z których większości i tak nie wykorzystasz...jeśli chodzi o osiągi to wkład wpłynie na nie tak samo jak filtr stożkowy a głośniej i tak nie będzie - to nie benzyna...trzeba było kupić VR6 a nie tdi