Aha... czyli jednak trzeba rozcinać, spawać itp A szkoda, bo dawno już chciałem się go pozbyć. Z rozcinaniem nie byłoby problemu, ale spawać to nie moja bajka
jarekddz, ale to co napisalem to jest przyklad jak masz troche czasu i checi by zrobic to samemu a jak nie to kupujesz cos takiego http://allegro.pl/item737...ning_sport.html wycinasz kata i wsawiasz to
ale jak zakladac strumienice to ja bym odrazu przelot zrobil, silnikowi lzej sie pracuje, spaliny szybciej opuszczaja uklad, autko ladnie popierduje i mruczy
diesel tez??? łoby nie..
dzisiaj jade wyciąć kata i wstawić rure
ciekawe jak będzie, mam nadzieje że nie będzie mocno kopcił, bo mam wydechy całe zawalone olejem, nie wiem też czy się obejdzie bez ich wymiany
ale ma rację, u mnie jak byłem na hamowni to koleś od razu powiedział, że kopci za bardzo, a teraz jest o wiele lepiej
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
U mnie jest wspawana rurka i praktycznie wogóle nie kopci. Delikatnie jak mu dam w piz****, ale to naprawdę delikatnie. A Seat Toledo II 1.9 TDI mojego ojca jak mu dam w dupsko to dyma konkretnego puści
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
ja też bym nie wytrzymał mając benzynę... zero możliwości szybkiej zmiany mocy, mały moment obrotowy...
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-09-22, 21:47
jarekddz napisał/a:
Ja bym chyba nie "wytrzymił" gdybym miał ropniaka Jakieś chmurki z rana, czy inne dymki
Benzyniaki rulez
A tak poza tym, to zastanawiam się ciągle nad wyjęciem kata, ale jak panowie mówią, że spalanie wzrasta to mnie ciarki biorą
ja też tak kiedys mówiłe.... ale mnie to juz naprawde nie przeszkadza... pusci dymka. zauważ na drodze nowego dizla czy chmurki nie puszcza... mimo ze maja katalizatory filtry czastek stałych...
po wycieciu kata. spalanie wzrasta... dziwne.... mim zdaniem fałsz... ja w byłym 2u litrowców przerobiłem ukł.wydechowy, kata niet... won z nim. to palił mi około 10L.
ja widze to spalanie wieksze tak. mam auto - wycinam kata bo bedzie lepiej szedł. - bach kat wyciety, no to but,but , but... no faktycznie lepiej idzie = wiecej paliwa takze bo go butujesz bo lepiej idzie... rozumiesz... lżejsze wydychanie spalin ma spowodowac wieksze spalanie....
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2009-09-23, 14:21
raczej będzie głośniejsze. Obecnie mam tłumiki seryjne, wcześniej miałem środkowy - przelot jako rurka, końcowy sportowy ULTER. Po zrobieniu ok. 100 tys.km na LPG końcowy tłumik w środku tak zardzewiał, ze z hałasem nie można było wytrzymać przy 120 km/h.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę