Witam, pytanie proste ale dla mnie skomplikowane...
Jak wyjąć kolektor w aaz, na 98% trzeba zdjąć turbo, ok ale co z późniejszym " zalaniem " jej olejem jak to zrobić..? jak wgle wyciągnąć to diabelstwo . i czy mozliwe ze w moim aaz nie ma .. erg? wtF. sam szukalem i nic .. bylem u mechanika ten mi powiedzial ze w tdi sa a tu nie ... ( nie wierze widzialem kilka zdjęć jak i tryliardy postów o tym..) ale u mnie tego nie ma .. albo jest w innej postaci niz wszedzie? pojecia nie mam.
Głownie rozchodzi mi sie o .. sciągniecie Turbiny i kolektora.
Na jakie przeszkody sie przygotowac, co bedzie potrzbne i da rade bez kanału?.
[ chce przeczyścic kolektor ssący, ale Gdzie to ErG zeby sie znów nie syfił ? bo, po ... no nie ukrywajmy juz ... 19 latach .. musi tam byc meksyk ; p ]
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2011-12-16, 10:22
Po co chcesz zdejmowac turbine zeby czyscic kolektor ssacy? Turbina jest przymocowana do kolektora wydechowego. Od ssacego odpinasz przewody gumowe, wykrecasz srubki i gotowe.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
MTi Nie we wszystkich AAz tach był montowany EGR ja nie mam bo nie mam gruszki na podciśnienie i nie mam Przewodów z kolektora wydechowego do ssącego u Ciebie jest pewnie podobnie
a ok dzieki/ a kolektor ssąc nie jest razem z wydechowym? jak to gdzies wyczytalem ....
z tym egr juz glupi jestem czyli go nie mam i kolektor ssący bedzie czysty w teori tak? ; D
ook, dzieki
a co powiecie o tym " grzybku - sztandze " [ turbo ] zapieka ona sie w mk 3? spotkalem gdzies temat ze w mk2 potrafily i chodzily na pol gwizdka. bo w planach mialem ... wywalic egr [ale go nie mam ... ] i wyczyscic kolektor ssacy, i przy okazji przesmarowac [ wd 40 ] tą sztange ( jak pisza pstrykac od strony " cieplej " . i ruszać ) ale, ma to sens? ;D