Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2012-01-09, 20:41
Ja mam ten sam silnik ABD i mam sonde lambda znajduje sie ona pod autem na katalizatorze a kostkę masz pod maską. widać ją ja otworzysz mache i spojrzysz po lewo miedzy amorem a silnikiem powinna znajdowac się tak kostka na 4 piny umieszczona w takim metalowym specjanym uchwycie
hmm no to zdaje sie nie mam sondy szukałem gdzieś za kolektorem wydechowym. Silnik mam w mk1 i wydech był ucięty za kolektorem więc nie mam katalizatora.
Co w takiej sytuacji zrobić ? Wkomponować jakoś sondę w rurę ?
hmm no to zdaje sie nie mam sondy szukałem gdzieś za kolektorem wydechowym. Silnik mam w mk1 i wydech był ucięty za kolektorem więc nie mam katalizatora.
Co w takiej sytuacji zrobić ? Wkomponować jakoś sondę w rurę ?
z mk1 ? a nie z mk2 ? co za oznaczenie silnika ? Przeciez pisałeś ze silnik ABD
A co Ci sie dzieje ? duzo pali ? Czy nie ma zadnego problemu ?
Jak nie ma to zostaw niech dalej tak jest :d bo jak zalozysz to nie wiadomo jak to wpłynie na auto
W sumie to nie wiem jeszcze ile pali bo swap idzie mi jak krew z nosa i nie mam czasu do końca wszystkiego ogarnąć. Po odpaleniu z kanistra chodzi równo.
Czyli możliwe że będzie działać normalnie ? A jak z założeniem gazu bez sondy ? bo słyszałem że może być potrzebna... ?
W sumie to nie wiem jeszcze ile pali bo swap idzie mi jak krew z nosa i nie mam czasu do końca wszystkiego ogarnąć. Po odpaleniu z kanistra chodzi równo.
Czyli możliwe że będzie działać normalnie ? A jak z założeniem gazu bez sondy ? bo słyszałem że może być potrzebna... ?
Kolego to jak zakladasz taki temat to powinieneś opisac wszystko ze robisz swapa na taki i taki silnik, bo o tej sondzie to wyrwane z kontekstu ...
Jak robisz swap to sonde zakładaj tutaj nie ma nad czym rozmawiać, sonda musi być, zrób ją tak jak w oryginale czyli tak jak pisalem w pierwszym poście, sprawa jest prosta aby ją zamontować...
Myslalem ze Ty juz tak jezdzisz itp
Co do sondy to gaz ma swoja sondę a dokladnie emulator sondy LPG, tylko ze te cudo jest podłączone własnie to przewodów od sondy
np http://allegro.pl/promocj...2040686828.html