Co sądzicie o zamiennikach podnośników szyb elektrycznych??mam do wymiany w lewych drzwiach...zamienniki kuszą ceną w stosunku do oryginałów ale słyszałem głosy że zamienniki szybko padają...
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-05-10, 17:46
Jak się uda. Niektórym zaraz się rozwalają, innym działają lata. Ważny jest poprawny montaż, to znaczy po pierwsze odpowiednie czyli mocne naciągnięcie linki oraz właściwe ustawienie szyby w uchwytach tak żeby chodziła lekko w prowadnicach. Można próbować naprawić stare, mając jakieś tam zdolności do masjterkowania.
Silnik: ABU Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 455 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-10, 18:01
żeby wiedzieć co się stało muszę najpierw wyjąć cały podnośnik...u mnie jest koleś co naprawia takie rzeczy, więc zorientuję się czy opłaca się naprawiać czy lepiej szukać na wymianę...
Temat o zamiennikach był już poruszany - trzeba troszkę poszukać. Ale na Twoim miejscu nie bawiłbym się w to tylko kupił używane ale oryginalne lub nowe jak masz więcej kasy.