Wysłany: 2012-01-27, 19:07 zamek drzwi przednich lewych
Mam pytanie, w golfie mam problem z przednimi lewymi drzwiami, przy niższych temperaturach nie mogę otworzyć lewych przednich drzwi, po wstawieniu do pomieszczenia po paru minutach otwiera się bez problemu, od razu powiem że nie jest to kwestia przymarzania uszczelek.
Może ktoś miał z tym problemy i wie jak sobie z tym poradzić.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 120 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 2789 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2012-01-27, 19:18
Wyjąć zamek, rozpołowić ( otworzyć plastikową pokrywkę ), pędzelek, benzynka ekstrakcyjna i wyczyścić, wypłukać ( bez rozkręcania na części pierwsze ), potem spryskać jakimś smarem w sprayu i zamontować.
Ostatnio miałem to samo i wchodziłem przez bagażnik. Otworzyłem auto, odpaliłem, zamknąłem drzwi, oskrobałem szron, łapię za klamkę i ... LIPA, to samo od pasażera - pozostał bagażnik.
_________________ Jeżeli brak ąćęłśóźż - to piszę z Nokii
REGULAMIN
Silnik: 1.4 abd Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 12 Maj 2009 Posty: 371 Skąd: Sulów
Wysłany: 2012-01-31, 17:50
ja wlasnie w drzwiach przednich od pasazera(bo w prawych wymienilem zamek i juz nie zamarza) psiknalem przez ta zaslepke wd40 i na ta zapadke zamka i pomoglo,przynajmniej z zewnatrz da sie otworzyc teraz drzwi bo od srodka to raz sie otworzy a raz nie