250 zl ... ta sama cene mi podal padlem na morde... Za duzo kasy zeby wydac na wygluszenie.
to jest mało ja za montaż głośników z przodu + wygłuszenie matami dynamat extreme usłyszałem 800zł ale fakt, że w firmie renomowanej i bardzo szanowanej, gdzie fuszerki się nie odstawia. No i nawet planuję tam zajechać .
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Stealth, mysle ze bedzie dobra ta 30 mm ale poczekajmy na opinie innych
30 jak najbardziej widzialem jak robi boki 30 i wszystko ladnie wyszlo
[ Dodano: 2009-01-09, 20:37 ]
e2 napisał/a:
to jest mało ja za montaż głośników z przodu + wygłuszenie matami dynamat extreme usłyszałem 800zł ale fakt, że w firmie renomowanej i bardzo szanowanej, gdzie fuszerki się nie odstawia. No i nawet planuję tam zajechać
stary daj spokoj taka kase za wyglyszenie za chiny bym nie dal. za podlaczenie glosnikow z przodu dalem 100zl bo narazie na tyl glosniczki nie mam kasy
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 400 Skąd: Medyka
Wysłany: 2009-01-09, 22:39
No w te wakacje przerabiałem ten temat ale ja na maty wydałem około 100zł z czego 3 maty mi zostały jeszcze pamiętam jeszcze że trzeba w cholerę bitguma zaaplikować drzwiom ja osobiście nałożyłem 5 warstw ( około 5 mm grubości) co skutkowało smrodem w aucie przez tydzień czasu ale za to nie musiałem przyklejać mat na same drzwi z pierwszymi drzwiami męczyłem się około 4-5 godzin klnąc jak szewc oczywiście z winy dystansów drugie natomiast poszły jakieś max 3 godziny ale polecam robić samemu zawsze to mamy satysfakcje że zrobiło się coś samemu
(samo bitgumowanie zajęło 2 dni gdyż musiało to trochę przeschnąć)
za podlaczenie glosnikow z przodu dalem 100zl bo narazie na tyl glosniczki nie mam kasy
coooo oooooo ? 100 za podlaczeni glosnikow boze roboty moze na pol godziny (mowa o wszystkich kablach, wtyczkach w slupki itp ) i 100 ?! ludzie porabalo was ? 2 lewe rece macie ?
co do maty dekarskiej to tez z niej skorzystalem i powiem ze robi swoje
Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2009-04-25, 10:32
Ja wygłuszyłem drzwi styropianem pod który dałem piankę pod panele. Z efektu jestem zadowolony, bo wygłuszenie jest po prostu lekkie, łatwe do obrobienia, no i skuteczne.
Dwa lata temu zrobiłem wygłuszenie mojego golfika. Zakupiłem mate wygłuszającą podobną do tej http://www.allegro.pl/ite..._2_wroclaw.html
Do maty dokupiłem 2 dystanse z DTMF. Nigdy wcześniej nie robiłem ani nie widziałem jak sie wygłusza. Zabrałem się wcześnie rano i już po obiadku było po kłopocie. Jedyna moja rada trzeba bardzo uważać podczs zdejmowania tapicerki z drzwi. Do tapicerki od środka montowane są uchwyty, które przy braku uwagi można uszkodzić. Oczywiscie wszystko da sie przykleić. Mata doskonale sie sprawdziła.
W drzwiach mam zamontowane głosniczki Phonocar 90 W. Grają naprawde bardzo dobrze przy wygłuszeniu.
Musisz uzbroić sie w niezbedny pakiet narzędzi typu: wyrzynarka, wiertarka, skalpel, brzeszczot do metalu, zestaw wkrety i śruby, ewentyalnie nitownica.
Prace wykonałem na powietrzu przy dobrej pogodzie latem.
Jeśli znajde zdjecia jakie kiedys zrobiłem zamieszcze w tym temacie.
Pozdrawiam i życze powodzenia w wygłuszaniu naprawde warto!
Ostatnio zmieniony przez Kaldur 2009-05-10, 17:44, w całości zmieniany 1 raz