Hej mam pewien problem z wodą na miejscu pasażera i kierowcy otóż gdy strasznie leje tak jak ostatnimi czasy zalewa mi cała podłogę od pasażera i analogicznie przechodzi ona do tyłu na miejsce za pasażerem. Samochód jest 3 drzwiowy bez szyberdachu.
Pomóżcie bo już zalatuje wilgocią. Z góry dziękuje
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Zdemontuj fotele, kanał środkowy i unieś tą wykładzinę i zobacz co tam się dzieje. Sprawdź też takie gumowe kanaliki. U mnie to one były przyczyną wilgoci w środku 

- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
sprawdź czy nie masz zapchanego kanału odpływowego w podszybiu ! w golfach jest taka przypadłość, że jeżeli masz zapchany ten kanał, zwłaszcza ze strony pasażera (tam gdzie filtr kabinowy) ... woda zalewa filtr bo nie ma jak ujść i leci do środka przez ......... wentylator i kanał do nadmuchu na nogi od pasażera (zobacz czy nie jest mokry) - ja też rozebrałem pół podłogi jak mi kiedyś zalewało auto ale okazało się że to daje z podszybia bo mechanik zostawił szmatę tam .... patyk albo drut i pchasz aż dotkniesz nadkola ....
Ostatnio edytowano 26 cze 2009, o 14:08 przez morsdicti, łącznie edytowano 1 raz
- morsdicti
- Members
- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jeżeli to zapchane podszybie to na 90% masz też zalaną skrzynkę bezpieczników (gąbkę na osłonie od skrzynki i pod nią) zalej szybę wiadrem wody zobacz gdzie ucieka jak masz mokre w środku to dużej różnicy Ci nie zrobi jak jeszcze się zamoczy torche ... jak daje z wentylacji to masz problem klarowny już ....
- morsdicti
- Members
Witam
mam ten sam problem ale od strony kierowcy problem pojawił się po ostatnich obfitych opadach próbowałem zlokalizować z którego miejsca to leci lecz żadnych śladów niema.
Drógi problem to zacieka w bagażiku uszczelniłem lampy była przerwana uszczelka no i znowu zacieka.
POMOCY BO STRASZNIE PARUJĄ SZYBY.
mam ten sam problem ale od strony kierowcy problem pojawił się po ostatnich obfitych opadach próbowałem zlokalizować z którego miejsca to leci lecz żadnych śladów niema.
Drógi problem to zacieka w bagażiku uszczelniłem lampy była przerwana uszczelka no i znowu zacieka.
POMOCY BO STRASZNIE PARUJĄ SZYBY.
- mipi
- Czytacz