logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Wkładka schowka
Autor Wiadomość
revor 

Silnik: AAM
Wysłany: 2011-11-15, 19:30   Wkładka schowka

Witam
W moim golfie najwyraźniej schowek został zmieniany (z niewiadomych przyczyn) albo cała klamka z mechanizmem otwierania była wymieniana bo kluczyk którym odpalam auto i pasuje do stacyjki nie działa jeśli chodzi o zamykanie schowka. Co mam zrobić, aby tym kluczykiem od stacyjki móc zamykać schowek?

thomasg 

Silnik: 1.8 /ADZ + LPG
Wysłany: 2011-11-15, 20:05   

a da radę wyciągnąć wkładkę ze schowka, nie orientuję się jak to wygląda bo nigdy tego nie musiałem rozbierać ale ze spasowaniem wkładki nie powinno być problemu pod warunkiem że masz dostęp do jakichś wkładek których nigdy nie użyjesz ( z vw) , jedna powinna zagrać ale lepiej żeby były ze dwie . Jak byś takowe miał albo od kogoś za grosze kupił , bez kluczyka nawet ( bedzie taniej ) to przy okazji wyczyścisz sobie wkłądkę tylnej klapy. Po rozebraniu wkładki klapy ( nie pogubieniu sprężynek i nie pomyleniu kolejności blaszek :mrgreen: ) analogicznie do niej ułożysz blaszki w wkładce schowka a co braknie lub nie będzie pasić to właśnie weźmiesz z tych dodatkowych . Rozpisałem się a w sumie nigdy sam wkładki schowka nie wyciągałem, ale powinno zadziałać :-|

Karol B. 

Silnik: 1,9TDI (1Z) GT
Wysłany: 2011-11-15, 20:14   

Możesz sie bawic, albo do klucznika-ślusarza i za pare zł zrobi co trzeba ;-)
Mój golfik GT --> http://www.golf3.pl/topic...0855.htm#278350

Sprzedam Hella Blue Magic

sirGrzesio 
Avenue

Silnik: ABU
Wysłany: 2011-11-15, 20:17   

ja dokupowałem schowek pod poduchę i braciak przerobił mi wkładkę w nim tak żeby mój kluczyk pasował więc da radę to przerobić :-P

szykak 
szykak

Silnik: 1,9 TDI 130KM
Wysłany: 2011-11-22, 16:13   

Klamka w ASO koszt 35zł, będęnek zamka koszt w ASO 85zł. Idziesz do ASO ze swoim kluczykiem i ASO za 20zł robią tak, że twój kluczyk pasuje.

DamianSzatan666 
Das ist mein GOLF!! Mein auto!!

Silnik: 1.8 115KM
Wysłany: 2011-11-28, 13:03   Re: Wkładka schowka

wyjąć bębenek się da. Musiałem wymienić kiedyś. Możęsz wyjąć np. z drzwi od pasarzera i zamienić.

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2011-12-01, 10:58   

revor, jesli potrafisz coś majstrować: wyjmij bębenek włóż w niego kluczyk i zeszlifuj wystające zapadki albo poprzekładaj je miejscami aż się uda tak zeby nie wystawały, jest ryzyko że schowek będzie się otwierał też innymi kluczykami ale i tak klamka schowaka ma mniej ząbków niż w drzwiach

krystek.l 
/\/\/\/\/\/\

Silnik: GT 1.8 Specjal
Wysłany: 2011-12-25, 15:54   

Muszę powiedzieć chłopaki że mam podobny problem, bo kupnie nowej klamki i kręceniu kluczyka w prawo czy w lewo nie zamyka go....

Porobiłem fotki tego zamka, w tym co dostałem to była obudowa w której jest sprężyna i bolec który trzyma wszystko w kupie i trzeba było włożyć wkładkę kluczyka tylko.....

a w starej klamce był tylko bębenek, tak jak widać na fotce, wydaje mi się że tam na końcu powinno chyba coś być bo jest dziurka, ale jak kluczyk jest włożony i się kręci to wkładka nic nie blokuje w całek klamce...

czy ktoś ma to wyjęte i orientuje się czego tam jeszcze brakuje? a może ma takie coś ze starej klamki :)

Już wiem co nie gra, w bębenku brakuje cypelka na końcu (widać że ułamany jest) i przez to nie blokuje zamka, no i brakuje tej małem sprężynki w jednej blaszczce....

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu