Witam
W moim golfie najwyraźniej schowek został zmieniany (z niewiadomych przyczyn) albo cała klamka z mechanizmem otwierania była wymieniana bo kluczyk którym odpalam auto i pasuje do stacyjki nie działa jeśli chodzi o zamykanie schowka. Co mam zrobić, aby tym kluczykiem od stacyjki móc zamykać schowek?
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 398 Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-11-15, 20:05
a da radę wyciągnąć wkładkę ze schowka, nie orientuję się jak to wygląda bo nigdy tego nie musiałem rozbierać ale ze spasowaniem wkładki nie powinno być problemu pod warunkiem że masz dostęp do jakichś wkładek których nigdy nie użyjesz ( z vw) , jedna powinna zagrać ale lepiej żeby były ze dwie . Jak byś takowe miał albo od kogoś za grosze kupił , bez kluczyka nawet ( bedzie taniej ) to przy okazji wyczyścisz sobie wkłądkę tylnej klapy. Po rozebraniu wkładki klapy ( nie pogubieniu sprężynek i nie pomyleniu kolejności blaszek ) analogicznie do niej ułożysz blaszki w wkładce schowka a co braknie lub nie będzie pasić to właśnie weźmiesz z tych dodatkowych . Rozpisałem się a w sumie nigdy sam wkładki schowka nie wyciągałem, ale powinno zadziałać
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-12-01, 10:58
revor, jesli potrafisz coś majstrować: wyjmij bębenek włóż w niego kluczyk i zeszlifuj wystające zapadki albo poprzekładaj je miejscami aż się uda tak zeby nie wystawały, jest ryzyko że schowek będzie się otwierał też innymi kluczykami ale i tak klamka schowaka ma mniej ząbków niż w drzwiach
Muszę powiedzieć chłopaki że mam podobny problem, bo kupnie nowej klamki i kręceniu kluczyka w prawo czy w lewo nie zamyka go....
Porobiłem fotki tego zamka, w tym co dostałem to była obudowa w której jest sprężyna i bolec który trzyma wszystko w kupie i trzeba było włożyć wkładkę kluczyka tylko.....
a w starej klamce był tylko bębenek, tak jak widać na fotce, wydaje mi się że tam na końcu powinno chyba coś być bo jest dziurka, ale jak kluczyk jest włożony i się kręci to wkładka nic nie blokuje w całek klamce...
czy ktoś ma to wyjęte i orientuje się czego tam jeszcze brakuje? a może ma takie coś ze starej klamki