Witam szanowne grono pierwszy temat na forum proszę o wyrozumiałość.Mianowicie od pewnego czasu pojawia się dziwny terkot w okolicy głośnika na przodzie jest to czasem stały terkot a czasem wogule go niema ponoć jest tam jakiś przekaznik czy coś czy ktoś się już z tym spotkał może jakaś pomoc z waszej strony serdeczne dzęki.
Silnik: 1Z + Pomógł: 7 razy Wiek: 33 Dołączył: 16 Lut 2011 Posty: 288 Skąd: Poznan
Wysłany: 2012-01-28, 22:38
Myśle że chodzi Ci o dzwięk przekażnika.
Który się znajduje po lewej stronie. W skrzynce bezpieczników.
Zwróć uwage czy jak włączasz jakąś elektryke (wycieraczka,radio itp)
nie ma właśnie tego trykania.
Myśle że to będzie to
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2012-01-28, 22:56
Najlepiej zdjac pokrywe bezpiecznikow, jak bedzie terkotac to wsadzic reke i wybadac ktory to przekaznik terkocze. Innej rady nie ma, trzeba znalezc "terkota" a potem okreslic co jest powodem jego terkotania.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
prezesik25, powodem tego ,,niby'' terkotania przekaźnika jest za zwyczaj wilgoć.
Miałem tak w dwójce ,i okazało sie że mi ciekło na skrzynke z bezpiecznikami i jak wyczaiłem który to to po rozebraniu było pełno rdzy.
rufi666, zrób jak powiedział ci kolega prezesik25, i chwyć ręką delikatnie każdy przekaźnik .Jak to będzie winowajcą to wyczujesz.