a ja trochę z tej samej parafii pytanie tylko że takie bardziej techniczne
w zwykłym małym tunelu miałem dziurkę z białą zaślepką i tam była wmontowana sobie żarówka i se świeciło... no i tyle wiem
a teraz mam tunel vento
i parę dni temu czy wczoraj nawet jeden z chłopaków też kupił vento i tam dostał żarówkę do podświetlenia też...
w katalogu przeglądałem te sprawy z tunelami i się okazuje że na wszystkich jest zaznaczone opcja z żarówką oświetleniową do dużych tunelów tak jak i w małych...
więc moje pytanie gdzie jest to miejsce na montaż tej żarówki w tunelu Vento??
jak otworzysz popielniczke to u samej gory jest taki bialy plastik (swiatłowód) i na nim jest mocowanie oswietlenia musisz go wyciągnąć albo dostać się od środka , jesli mialeś oswietlenie niskiego tunelu to również on pasuje do vento
no to chyba uda mi się to zaczepić tam bez wyjmowania całego tunelu... jutro wyciągnę popielniczkę i obadam to od spodu....
ale jak już przyszedł tunel to nie ogarnąłem tego że tam idzie włożyć... a sprawdzałem specjalnie gdzie to wczepić bo przedtem specjalnie kabelek od podświetlenia ciągnąłem... masakra że taki ślepy byłem no nic jutro sie to zrobi i dam znać
po wyjęciu tej popielniczki nic tu nie ma żadnego przejścia by lampkę wpakować, są tylko mocowania do popielniczki, a niżej popielniczki w zabudowie nie ma nic z dziurką ani zaślepką...
kolego u mnie to wygląda tak
a tak jak świeci
widzisz u mnie ten biały swiatłowód z prawej strony u góry jego sie wyciaga i na nim jest to mocowanie ,widocznie były różne typy tych tuneli