Może ktoś z was orientuje się czy od innego auta pasuje szyber do golfa. Jak dal mnie na pierwszy rzut oka szyber z sharana i galaxy wyglądają identycznie. nie mierzyłem miarką tylko tak na oko za pomocą sznurka bo to było na parkingu pod marketem. Czy macie jakieś informacje na ten temat ?
Może ktoś z was orientuje się czy od innego auta pasuje szyber do golfa. Jak dal mnie na pierwszy rzut oka szyber z sharana i galaxy wyglądają identycznie. nie mierzyłem miarką tylko tak na oko za pomocą sznurka bo to było na parkingu pod marketem. Czy macie jakieś informacje na ten temat ?
szyber moze miec takie same rozmiary na zewnatrz ale np podsufitka w tych samochodach moze byc wąższa... i wtedy szyber jest waższy i nie dopasujesz do go golfa
Najlepiej jak znajdziesz szyber ale wyciagniety i wtedy mozesz porownac jego rozmiary....
Silnik: ABU Pomógł: 14 razy Wiek: 29 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 401 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-01, 21:34
K@mil napisał/a:
szyber moze miec takie same rozmiary na zewnatrz ale np podsufitka w tych samochodach moze byc wąższa... i wtedy szyber jest waższy i nie dopasujesz do go golfa
Najlepiej jak znajdziesz szyber ale wyciagniety i wtedy mozesz porownac jego rozmiary....
te które podałeś są akurat identyczne jak w golfie co nie znaczy, że tańsze
Akurat znalazlem na szrocie w cenie 80 zł cały sprawny elektryczny szyber gdzie do golfa chca 350 zl. Widać nie znają się albo dlatego ze podjechałem ze znajomym, a on ma galaxy co prawda bez szyberdachu.
Dzieki wielkie sirGrzesio przynajmniej nie utopie kupe kasy w dach.
Silnik: 1,8 Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 14 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2010-03-02, 12:10
Szczerze jeśli naprawdę będzie pasować to te szybry chodzą taniej od tych naszych...Można spokojnie z 150 wyrwać a nawet za 100 są...tylko czy aby na pewno podejdzie z galaxy itp
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 140 Skąd: gtc
Wysłany: 2010-03-05, 20:06
no to wiec wkladal juz inny szyber do swojej golfiny niz oryginalnie montowany ... chodzi mi dokladnie od tego sharana albo galaxy ... bo pewnie juz cos sie w nich poprawilo tak samo jak w ostatnich modelach luz sa zywotniejsze .... jesli ktos juz sprobowal zamienic na inny to niech da znac to sobie tez sprawie dzialajacy pozdrawiam
_________________ to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem
Jakoś niechce mi sie wierzyc że te szybry podchodzą do mk3 jak by pasowały to wystarczyło by zmienić i nie było by takiego wielkiego halo wokół tych pękających prowadnic. A tak wszyscy je reperują. najlepiej niech ktoś to sprawdzi i wtedy napisze czy faktycznie pasują. To ze pokrywa z wierzchu ma podobne wymiary nic nie znaczy.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 140 Skąd: gtc
Wysłany: 2010-03-05, 23:06
konstrukcja tak ale material z ktorego sa wykonane sa lepsze wiec to dodaje im zywotnosci ... jak kos przelozy w swojego gofra jakis inny szyberek niech napisze czy wszystko gra ....
_________________ to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem