Witam
koledzy, kiedyś czytałem na forum, że ktoś z Was polecał warsztat w Krakowie, który szybko i sprawnie dobrze robi szyberdachy. Wspomniane było jakoś o koszcie 200-300zl. Może ktoś z Was polecić warsztat który zrobi mój szyber (standatdzik - prowadnica)?? Koszt to rzecz drugorzędna, ważne żeby dobrze było zrobione. Nadchodzi lato a nie mam klimy.
Ew proszę o podanie namiaru na ten warsztat w Krakowie i jak długo to robią, może sie wybiore na wycieczkę.
550 to nie lepiej już kupić szyberdach używany za 200 zł
W sumie to też zależy co jest popsute.. Szczególnie ta prowadnica linki pęka. Mi też pękła ale to jakoś sam zrobiłem także 0 zł koszta. No może koszt za prąd by takie małe coś wyspawać.
A tak to koszt samej prowadnicy ze sklepu to 100 zł.
A co dokładnie masz popsute w szyberdachu o ile wiesz? Może watro samemu się pobawić W internecie jest dużo sposobów naprawiania prowadnicy jeżeli z tym masz problem.
no z tego co wiem to lewa prowadnica. jad dzialal to sie zacinal i trzeba bylo palca tam wcisnac i takiego "dzyndzla" ruszyc.. teraz to w ogole nie dziala.
Najdrożej biorą za zdemontowanie podsufitki. Myślę,że sam byś dał sobie z tym radę. Kupić dobry sprawny szyber najlepiej 96r produkcji za ok300 zł i samemu go zamontować.wykręcić stary i wkręcić nowy A i pamietaj koniecznie o smarowaniu prowadnic. Smar silikonowy jest zdecydowanie najlepszy do układów precyzyjnych. Innego gęstego nie stosuj bo bedziesz miał znowu po prowadnicy.