Silnik: Audi A4 B5 Avant 1.6 AHL 101 PS Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 774 Skąd: Kętrzyn/Gdańsk
Wysłany: 2009-01-08, 11:59
Wyczyść odpływy tak jak kolega powiedział .... pomoże. Szyberdach o ile nie ma mrozu i wiesz, że na pewno nie jest przyklejony do uszczelek ... w zime też treba co jakiś czas otworzyć podobnie jak z klimatyzacją
Przeczyść odpływy ja też nie mam szczelnego ale woda spływa odpływami , a ja w zimię go nie otworze bo mam urwaną prowadnicę lewą , ale może to wkońcu naprawię na lato albo kupię używany sprawny szyber
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 107 razy Wiek: 29 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 5192 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2009-01-08, 18:24
u mnie tez sie woda lała a resztki spływały podczas jazdy na głowe wiec wziałem silikon i zalepiłem wszystkie szpary tzn,cały szyber naobdkoło i ani kropla nie ma prawa wpasc(tak pozatym to i tak mam popsuty szyberdach wiec nie załuje ze jest zaklejony).
Mam inny problem z szyberdachem. A mianowicie uległ uszkodzeniu mechanizm cos tam pekło. z jednej strony normalnie działa z drugiej da sie otworzyc zamknąć juz nie.
wiem ze dach na szrocie kosztuje około 350 zl ale uzyskałem informację ze szyberdach od passata ma identyczną mechanikę. rózni się tym że nie ma szyby i inny silnik jest ale jak ktos potrafi przełożyć uszkodzoną część z jednego do drugiego dachu to na 100% pasuje.
Silnik: 1,9 TDI 90 km + Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 222 Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2009-05-10, 14:02
osiolek, pasuje od passata b3 od vento, corrado,polo do 94 roku o ile dobrze kojarze ja mam od passata i bez zadnych przekładek części .Poprostu wyciagasz popsuty i wkładasz drugi
sie napisalem, wypracowanie siekłem a nie napisałem ze chodzi własnie o prowadnice
ja dalbym Ci warna za tego posta w podanym linku masz caly post o wszystki usterkach szybra, otworzyc poczytac zastosowac cieszyc jape ze sprawnego szybra