mam wielki problem z szyberdachem... Do tej pory z jednej strony byla pęknięta tylko ta 'prowadnica' ( nie wiem jak to sie nazywa ) Szyber dzialał ale trzeba bylo potem przesunąć czymć tą kostkę żeby swię domknął.. ale wczoraj peklo to także z drugiej strony.. i teraz szyber przy ok 60 km/h sam się otwiera na jakieś 5 cm... Pomóżcie ? mozna to skleić jakoś ... żeby tylko nie otwirał sie podczas jazdy.. Zrobilem foty...
szyberdach moze zamknac recznie, jak otworzysz pokrywe ktora zakrywa silnik szybedachu ukaze ci sie kluczyk IMBUS, i tak mniej wiecej na srodku silniczka masz czarna srubke, wsadzasz imnbus i krec zakniesz sobie szyberdach i moze zakmnie szyber, choc moze sie nie udac bo prowadnica zadna niejest sprawna.. SPRAWDZ, a jak nie pomoze to do wymiany prowadnice, nowa 1 szt 200 zł, a uzywany szybedach kompletny 400 zł..
on mi sie zamyka.. ładnie wchodzi w dach.. ale dgy mam ok 60 km /h to podnosi go jakieś 5 cm w góre.. Chce żeby nie ruszał się z dachu da rade go jakos zablowkować
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 400 Skąd: Medyka
Wysłany: 2009-01-11, 23:19
Myślę że dało by sie zrobić to prowizorycznie jeśli udało by ci sie zahaczyć sznurkiem z 2 stron (połamane elementy) prowadnice i zablokować na przykład o podsufitkę (zasuwaną) nie wiem musiałbym to zobaczyć w realu
No włożylem kołek pomiędzy dach a szyber w tylnej częsci.. żeby się nie opuszczał a co za tym idzie Przód się nie podnosil... Trzyma sie.. ale trochę tylna częśc jest podniesiona do góry i nie wiem czy nie bedzie przez niego cieklo w czasie deszczu...
[ Dodano: 2009-01-12, 20:10 ]
Tak w ogóle to da się domowo zdemontować i wymienić te prowadnice ? macie jakiś patent na zdjęcie szeberdachu ?