Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-02-12, 23:16
jurekm37, przesuń fotel do tyłu i nachyl się pod niego jest tam taki płaskownik odkrc go klucz 10 i przesuń fotel na maxa do tyłu aż wysunie się z szyn ot i to cała filozofia prościzna dasz rade a slizgi to takie plastoki jak zobaczysz to już sam bedziesz wiedział że to jest to powodzenia
Ostatnio zmieniony przez marko1967 2009-02-13, 12:36, w całości zmieniany 1 raz
marko1967, u mnie jest całkiem inaczej nie mam żadnego płaskownika tylko taką blokadę z przodu fotela wyciągam ją i siedzenie maksymalnie do tyłu oczywiście wcześniej wyciągam te maskownice co zasłaniają szny fotela
_________________ Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ będę bardzo zadowolony
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2009-02-13, 06:14
SIENIU napisał/a:
blokadę z przodu fotela wyciągam ją i siedzenie maksymalnie do tyłu oczywiście wcześniej wyciągam te maskownice co zasłaniają szny fotela
u mnie jest tak samo, z przodu na środkowej prowadnicy jest blokada w postaci takiej dziwnej zawleczki ewentualnie jakiejś śrubki, tak czy inaczej jak dasz fotel maksymalnie do tyłu to zobaczysz co go blokuje na środkowej prowadnicy. To się usuwa, rączka od przesuwania fotela w górę i fotel wychodzi do tyłu
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2009-02-13, 15:54
K@mil, siadasz z tyłu na fotelem, ruszasz nim i patrzysz gdzie jest luz - jak w prowadnicach to zobacz czy w ogóle masz ślizgi. Ja ponad półtora roku jeżdziłem nieświadomy że nie mam jednego ślizgu, tzn on był w prowadnicy tylko ja myślałem że to jest jakaś zaślepka prowadnicy i dopiero na forum zobaczyłem jak śliz wygląda więc wystarczyło go tylko włożyć na swoje miejsce
Wysłany: 2009-02-13, 20:51
da radę zmienić ale będzie ciężko a fotela nie musisz całkiem wyciągać tylko tak żeby wypadły ślizgi z prowadnic i może zostać w samochodzie a później tylko nasuwasz ślizg na podporę fotela żeby zatrzasnął się ślizg - na środku ma takie coś co wskoczy w otwór podpory
wyjęcie fotela to 1 minuta, więc nie róbcie sobie problemów i go po prostu wyciągnijcie, wymiana prosta i banalna, każdy fotel ma 2 ślizgi, oba są różne
http://www.allegro.pl/ite...at_audi_80.html