Witam ,
planuje modernizacje wnetrza . glownym problem jest co zorbic z siedzeniami zarowno jak i kanapa tylna .
najmilj widziane byloby wnetrze od wersji vr6 (skorzana tapicerka ) ewentualnei od czego mozna probowac psowac takie cudo ..
ech z ta skóra tak cieżko ze nie wiem, juz na niemieckim e bayu szukam kremowej fabrycznej co w golfie wychodziła i nie umiem znalezc, a jak znajde to w strasznym stanie i do 3d. rzadko kiedy 5d a ja chce do kombi, ponoc jest inne mocowanie kanapy. a w kombi nie wychodziły o ile sie nie myle. wiec chociażby do 5d znaleźc ale tego po prostu w świetnym stanie nie ma. Chyba se kupie pokrowce ze skaju za 200 zł
podloncze się do tematu bo nie do końca zrozumiałem tzn ze jak mam kombi to recaro 5d nie pasowałyby do mojego gofra??? Konkretnie mowie o tylnej kanapie.
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 398 Skąd: śląsk
Wysłany: 2012-02-09, 18:37
jesli masz kombi to napewno mocowania tylnej kanapy są inne ( szerokość,wysokość), bez przeróbki kanapa nie siądzie , jak masz flexa i spawarkę to robota na 30 minut żeby to przerobić
jesli masz kombi to napewno mocowania tylnej kanapy są inne ( szerokość,wysokość), bez przeróbki kanapa nie siądzie , jak masz flexa i spawarkę to robota na 30 minut żeby to przerobić
a czy ma ktos jakies fotki jak przebiega ta operacja
[ Dodano: 2012-02-10, 12:35 ]
Taksi napisał/a:
thomasg napisał/a:
a czy ma ktoś jakieś fotki jak przebiega ta operacja
ewentualnie czy nie łatwiej byłoby mi naciągnąć materiał z recaro na tylna kanapę która mam, a mam polkubelki z wersji bon jovi na pierwszy rzut oka obydwie kanapy za wiele się nie różnią ale może jestem w błędzie. Mowa rzecz jasna tylko o tylnej kanapie.
Witajcie koledzy. Podłaczę się do tematu iż sam zainwestowałem w skóry do mojego Variancika. I tak : kupiłem skóry z 5 drzwiowego hetchbecka wraz z boczkami i kopertówkami. Fakt z tylna kanapą do kombiaka jest mały problem lecz da sie z tym w miare szybko uporać ;D Nie pasuje idealnie tzn. zaczepy dolne pasują tylko górne nie chcą się zamykac na te zatrzaski , gdzie sie składa wyciągając raczkę oparcie. Lecz tak jak mówię jest to do zrobienia i myślę że nikt nie bedzie miał zbyt dużego problemu
_________________ VOLKSWAGEN GOLF III VARIANT 1.9 TDI 90 KM