Silnik: 1.8 90 KM + LPG Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 114 Skąd: Kętrzyn / Gdańsk
Wysłany: 2011-07-15, 20:21 problem ze schowkiem
chłopaki powiedzcie co z tym fantem zrobic, otóż dzisiaj nagle schowek (wersja z airbagiem pasazera i z klima) zacial sie i nie moge go otworzyc, ten cyngiel lekko chodzi ale nie otwiera? czy to juz jest pozamiatane i trzeba szukac drugiego czy da rade jakos go zreanimowac?
a i czy przy ewentualnej wymianie z innego gofera mozna zamykac swoim kluczykiem czy jakies tam wkladki sa, zamienia sie czy jak?moze ktos ogarnial ten temat?
za wszelkie rady wielkie dzieki
Silnik: 1,9 td AAZ
Wysłany: 2012-01-08, 17:24
Trochę późno ale... po prostu zepsuło się zamknięcie, u mnie też ono padło, ja wyrwałem na siłe, nic sie nie stało tylko wkładkę trzeba kupić drugą, koszt na allegro to ok 20 zł i przełożyć;)
tylko trzeba jeszcze zobaczyć czy bębenek od kluczy ma cypelek na końcu... bo u mnie była wyrwana klamka... kupiłem nową... i po roku przeszło ogarnałem dlaczego mi zamykanie na kluczyk nie działało... był jeszcze cypelek odłamany na końcu z bębenka
więc zerknijcie na to jeszcze...