Wysłany: 2009-12-08, 22:28 problem z szumem uszczelek drzwi
Mam problem z szumiącymi uszczelkami drzwi (golf 3d) otóż gdy przekraczam 140/150km/h z pod uszczelek wydobywa się szum jak się domyślam jest to wina uszczelek,lub źle wyregulowanych drzwi.Miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać
moze to byc wina drzwi ... musisz zerknac jak sie zamykaja .. czy nie ma efektu podnoszenia do gory jak dotykaja bolca ...
jesli drzwi sa dobrze umiejscowione to uszczelki moga juz byc stare... kiedys byl temat ze ktos zmienial wlaasnie uszczelki bo stare nie dolegaly dobrze do drzwi
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 140 Skąd: gtc
Wysłany: 2010-03-06, 00:16
u mnie tez gwizda ... caly czas bylo dobrze do czasu gdy nie oddalem auta do blacharki ... po odbiorze zaczelo mi gwizdac przy wiekszych predkosciach ... uszczelki wymienilem i dalej to samo moze faktycznie to te drzwi a jak wys obie poradziliscie z tym problemem ?
_________________ to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem
weźcie złapcie dwoma rekoma sobie dzwi od dołu i z całej siły tak pare razy ich do góry podnoscie powinno pomóc u mnie jest git majonez a przed tem było ze sie przy zamykaniu podnosiły i właśnie tez był ten świst przy jakiejś tam prędkości...
Ja także mam to samo przy większych prędkościach (3d) i problem rzeczywiście jest obwieszenie się drzwi. Ja oddałem auto do blacharza i zrobił mi drzwi tak że dał zamiast chyba oryg śruby taką którą mogę dokręcać wtedy podnosicie trochę drzwi i dokręcacie śrubą oo czasu do czasu i hałas szumu się powinien zredukować choć może nie zniknąć całkowicie ...
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 700 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-03-31, 08:41
jak macie opadniete drzwi to się odkreca dolny zawias i wkłada podkładke od strony drzwi i po problemie bo miałem to samo szarpniecie do góry też pomaga ale drzwi opadają z powrotem po jakimś czasie
Silnik: 1.6 kat / 1.8 GL Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 128 Skąd: Gołańcz
Wysłany: 2010-12-12, 18:07
ja przy moim poprzednim golfie tez mialem opadniete drzwi ale nie dmuchalo mi, a tym co teraz mam to drzwi nie sa obwieszone i dmucha ze hoho i nie wiem czy wymienic usczelki czy co?
Silnik: 1.6 75km Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 03 Mar 2011 Posty: 66 Skąd: wejherowo
Wysłany: 2011-03-03, 15:30
trochę stary temat ale proponuje na początek uszczelki sylikonem do smarowania uszczelek pociągnąć. te gumy maja już ponad 13 lat i mogą być nieszczelne. oczywiście opadnięte drzwi też wchodzą w grę. radze sprawdzić czy osłona kabli które wchodzą do drzwi jest dobrze wciśnięta