silikonem usuniesz tylko przyczyne powodzi, ale skutki zostana, hehe
ja jestem wlasnie na etapie suszenia wszysktiego i konserwowania podlogi, auto jest wybebeszone calutkie, jak robic to robic, 2 dni rozbieralem z kolega golfa, zrobilismy "redukcje masy" jak w rajdowce, haha
jak masz wode pod tylna kanapa to na 99% masz tez wode pod podloga pod wycieraczka pasazera za przednim fotelem, bo mi tam to wszystko splynelo
Silnik: 1.9 TD
Wiek: 26 Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 44 Skąd: tarnowskie góry
Wysłany: 2009-04-01, 22:00
spoko spoko. damy rade. to nie byla powodz stulecia. u mnie tez sie suszy tyle ze bez "redukcji masy. co moglem to poodslanialem i samo sie wysusy. ty to musiales tam miec chyba jakuzzi zrobione skoro powziales takie dorazne srodki zapobiegawcze. powodzenia zycze w suszeniu.
_________________ zycie to nie bajka- kazdemu jest ciezko, to nie jest zadne wytlumaczenie
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2009-04-10, 19:40
Witam ponownie. Dzisiaj wykręciłem lampę podociskałem uszczelkę i przykręciłem ponownie. Potem lałem wodę na szyberdach i patrzyłem czy nie leci woda w bagażniku - nie leciała. Następnie lałem wodę na lampę - woda nie leciała. Czyli problem z wodą w bagażniku chyba zażegnany Dzisiaj zdemontowałem wnętrze Golfa -
.
Podniosłem wykładzinę i wysuszyłem podłogę. Zobaczyłem, że te kanaliki w podłodze są nieszczelne i widać małe dziurki w podłodze. Jutro będę to wszystko silikonował
Oto zdjęcia tych kanalików -
Kup sobie najlepiej podkład (czerwony, biały jaki tam chcesz), wyczyść te miejsca do gołej blachy, i teraz dwie opcje:
1. Zaspawać te otwory
2. Wyczyścić i pomalować podkładem, włożyć te korki
A następnie nałożyć masę uszczelniającą z dołu i góry po jej wyschnięciu z dołu zakonserwować konserwacją a z góry można nałożyć warstwę wosku do profili zamkniętych ale nie koniecznie
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2009-04-10, 20:20
Jessu Nie myślałem, że to aż tak będzie trzeba robić... Po kiego oni wymyślili te otwory Heh no póki co to spróbuję tym silikonem a jak będę miał więcej czasu to się wezmę za to tak na poważnie... Dzięki
Wysłany: 2009-04-10, 20:27
Aha... Heh dobrze, że teraz jest sucho bo jakby był deszcz to... No cóż, może się zmotywuję i się zabiorę za to dokładnie Ale to raczej po Świętach bo jutro w jeden dzień to raczej nie dam rady