Obie są do Mk3, czyli obie mogą być zamiennie zamontowane, a różnić się mogą datą produkcji, producentem, krajem pochodzenia itd, ale jeśli wtyczki są identyczne to są wymienne. tak samo jest z poduchami w kierownicy, posiadam dwie w garażu, obie inne z wyglądu i z innym oznaczeniem, ale obie pasują i obie działają i iboe tak samo VAG rozpoznaje, czyli nie robi to różnicy.
Pijey więc nasz kolega etkarz wprowadza w błąd... Więc uważam że temat powinieneś zamknąć bo kolega który założył temat już podziękował za info więc można śmiało stwierdzić że wszystko zostało wyjaśnione... A później robią się jakieś odkopy...
Obie są do Mk3, czyli obie mogą być zamiennie zamontowane, a różnić się mogą datą produkcji, producentem, krajem pochodzenia itd, ale jeśli wtyczki są identyczne to są wymienne. tak samo jest z poduchami w kierownicy, posiadam dwie w garażu, obie inne z wyglądu i z innym oznaczeniem, ale obie pasują i obie działają i iboe tak samo VAG rozpoznaje, czyli nie robi to różnicy.
Może i to prawda ale, jak napisałem wcześniej, wg ETKI, w przypadku jednej poduszki jako cżęść zamienną (bo tej już nie produkują) należy wstawić jakąś jeszcze inną poduszkę, a nie tą drugą, co sugeruje, że różnica jest istotna. Jak mówię, tak naprawdę, żeby być pewnym trzeba by zrobić crash-test. Aha, kraj produkcji i data nie ma znaczenia jeśli chodzi o części, miałem część produkowaną w Niemczech i teraz mam w Hiszpanii i to ten sam numer. A poduszki się różnią budową, widać wyraźnie.