Witam zakupilem ostatnio alkantare i teraz chce ja przykleic do sufitu i mam prozbe o rade
jak najlepiej to zrobic ? czy poprostu przykleic ja na stary material czy go zerwac i na sam ( ten steropian ) z gory pozdrawiam i dziekuje )
witaj ja robilem w krate w zmateriału ale zerwalem stary powiedzy ze dokładnie resztki oskrobalem potem zagruntowalem klejem tapicerskim tak mi w sklepie z matrialami doradzono a na koniec nasmarowałem jeszcze raz klej i przyklejalem i walkiem prostowalem material . co do alkantary mysle bd gorzej zeby zaden klej nie przebil sie ....
Silnik: 1.8 ABS
Wysłany: 2012-02-06, 10:32
Witam
Hurtownie które sprzedają materiały obiciowe mają też do tego kleje. Co do starej posufitki to najlepiej oderwij ten stary materiał, oczyść dokładnie z resztek, możesz jeszcze zaszpachlować ubytki,zagruntować i dopiero kleić. Rób to partiami, smaryjąć po kawałku. Pomieszczenie musi być ciepłe.Możesz na kawałku alkantary zrobić próbę z klejem.Sprawdż jak twoja alantara reaguje na rozciąganie, bo jeżeli jest bardzo sztywna to możesz mieć kłopoty z wykonaniem zagłębienia na rączki, robią się zakładki.
Pozdro.
Siemanko nie wiem czy dobrze trafiłem w dział ale jak coś to proszę o przekierowanie. A więc tak mam golfa Hatchback i z nie wiadomych przyczyn mam wodę w bagażniku i wg nie wiem skąd mi się ona bierze coś Mi się odbiło o uszy że to przez szyberdach bo są podobno 2 wężyki które odprowadzają wodę i prawdopodobnie jeden z nich musiał zostać uszkodzony. Istnieje taka możliwość ?
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2012-02-09, 15:55
dzial nie ten ale tak mozliwe ze wezyk albo sie zapchal albo spad albo pekl i cieknie ale zobacz jaka jest podsufitka moze w samym bagazniku cos przecieka
Silnik: 1.6 75km AEE Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 03 Mar 2011 Posty: 85 Skąd: wejherowo
Wysłany: 2012-02-09, 22:20
co do podsufitki. to jakie postepy. ciekawi mnie ten temat. sam chce odswiezyc sufit. planuje coś koloru jak oryginal lub deczko jaśniejszy. mozecie dać jakies foty z opisem koloru
_________________ prawda jest jak d..pa - każdy ma swoją
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2012 Posty: 21 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-29, 22:07
czarna?, hmm, czarny będzie karbon, lepie słupki i resztę plastików, tylko dużo form do zrobienia, fotele czarno niebieskie, wiec myślałem, że podsufitka też niebieska, ale może faktycznie czarną zrobić...