Wysłany: 2009-02-03, 01:47 Podnośnik lewej szyby :?:?:?
Witam mam mały problem gdy kupiłem mojego goferka nie działą lewa szyba przednia wiec wymieniłem cały podnośnik ( manualny/korba) objezdziłem trochę i kupiłem wkoncu jakas podróbe za ponad 100zł i teraz po około 5 miesiącach zaczeło się to samo w dół chodzi idealnie ale w góre przy koncu przeskakują ząbki i musze rękami dociągnąc te 5mm do góry..co z tym zrobić a moze ma ktoś taki podnośnik
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2009-02-03, 20:14
Podnośnik przy montażu musi być dobrze wyregulowany, przy podnoszeniu i opuszczaniu szyby powinien chodzić bez żadnych oporów. Po za tym te zamienniki za 100 zł wytrzymują tylko rok może więcej. Ja co roku wymieniam lewą stronę, bo zawsze (jak u ciebie) lecą zębatki przy korbce. A używanych ze szrotu nie opłaci się kupować, dasz 50 zł i pochodzi z pół roku może więcej.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Wysłany: 2009-02-04, 02:44 a jak to wyregulować ?? i jakie kupić?
sa 3 do wyboru ale firm nie znaja bo mowią ze maja tylko w pudełkach z cenami sa za 100-pare złotych 135zł i 154zł. kupić najtansze czy najdrozsze jak myslisz bedzie jakas róznica miedzy nimi ?