Zamieszczam tutaj kilka zdjęć jak u siebie zamontowałem CB radio, jak zrobiłem podietlenie nawiewu. Zero wiercenia dziur, łamania plastiku, wszystko pięknie działa i w miare dobrze świeci. Tarcze zegarów zrobione w corelu, podświetlone 12 diodami szerokokątnymi. Podłokietnik fajny, z audi A3, 2 dni go montowałem, ale sie udało, kosztem tylniej popielniczki. Pozdrawiam serdecznie!
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-06-24, 18:47
mam nadzieje ze zegary da sie jeszcze przyciemnic regulacja?
no i ten panel nawiewów mi sie nie widzi diody w całosci nie oswietlaja paskow jak i ikonek.
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Silnik: nie do zajechania Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 228 Skąd: Nysa
Wysłany: 2010-08-03, 16:15
Łooo, będzie ci dawało po oczach w nocy i odrazu pożałujesz tylu diod... U mnie w aucie są zamontowane 3 zielone, szerokokątne, barwa tzw. czysta zieleń i tak jest za jasno.
Do podświetlenia pokręteł nawiewu mogłeś użyć standardowych "światłowodów" które spełniają swoje zadanie bdb. U ciebie widać podświetlenie punktowe a nie na całej długości obręczy nawiewu, co psuje efekt moim zdaniem niesamowicie. Ja całkowicie inaczej rozwiązałem podświetlenie korzystając z wspomnianych światłowodów że tak je nazwę.
CB dobrze rozwiązane i tylko to zwróciło moją uwagę.