Silnik: ABU Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 455 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-06-12, 15:42
dawi19 napisał/a:
jak to zrobic najtaniej
u mnie jak się odkleiła od przedniej szyby to wymieniłem całość materiału i tyle. materiał wyniósł mnie koło 60 złotych więc z klejem spokojnie zamkniesz się w 100 a podsufitka będzie jak nowa...
Silnik: ABU Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 455 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-06-13, 14:04
dawi19 napisał/a:
a jaki klej uzyles i jaki material kupiles?
materiał kupiłem w tym samym kolorze co ori no i typowo do podsufitki, tzn. gąbkowany...
a co do kleju to mi gość w sklepie polecił, gdzie kupiłem materiał ale z pewnością nie był to bonaterm. nazwy nie pamiętam, był w ordynarnej blaszanej puszce litrowej ale dobrze trzyma...
zakupy zrobiłem w tym sklepie http://www.inter-wams.pl/
Nigdy nie byłem zwolennikiem podklejania podsufitki. Raz, że takie podklejanie mogło nie wyglądać estetycznie, dwa, że taki sufit po jakimś czasie znów prawdopodobnie się odklei. Jeśli już koniecznie chcesz się chcesz bawić w podklejanie to najlepiej klejem bonaterm as. To najlepszy klej do podsufitki jaki znam. Jednak polecam zrobienie sufitu całkowicie na nowo. Efekt będzie znacznie lepszy i zdecydowanie trwalszy.