Witam! Zaznaczę odgórnie iż to mój pierwszy post na forum . Ostatnio moj golf 3 , wersja 3 drzwi, szyby na korbke, postał kilka godzin na mrozie -10, po czym po próbie lekkiego otwarcia szyby cos chruplo a korbka kreci się dookola i nic, a szyba podczas jazdy opada o pare cm. Widzialem już jak rozłożyć boczek, lecz co to moze byc? Mechanizm do wymiany? Jakieś porady jak go wymienic, czy wymienie go sam i co bym ewentualnie potrzebował? Kupic jakis mechanizm z allegro czy lepiej oryginalu poszukac na szrocie? Czekam na porady Jak było to przepraszam lecz nie znalazłem nic podobnego, i proszę o ewentualne przekierowanie. Z góry dzięki
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 398 Skąd: śląsk
Wysłany: 2012-01-19, 17:30
kamillo_93, przypadłosć przymarzniętej szybki, nie pomoge ci odnośnie naprawy mechanizmu ale jak wymienisz /naprawisz to na drugi raz jak szybka postawi opór na mrozie to lekko ją opukaj pięścią dookoła ramki , działa- ćwiczyłem to nawet dzisiaj.
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 22 Skąd: Nowa Sarzyna-Podkarpacie
Wysłany: 2012-01-20, 20:41
kamillo_93, kolego na korbce masz takie wypusty ktore nachodza na mechanizm i mozliwe jest ze obrobily sie na mechanizmie jezeli tak to mam korbke i mechanicm to tak dla reklamy
Silnik: 1.6 Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 28 Wrz 2007 Posty: 159 Skąd: europa
Wysłany: 2012-02-25, 12:17
Według mnie lepiej kupić używany, oryginalny podnośnik zamiast zamiennika.
U mnie wymieniałem w grudniu 2010 do dzisiaj śmiga(oryginalny,używany,koszt 40zł).