Mam dość nietypowe pytanie gdyż mój golf ma licznik od 20-200km/h a wszystkie tarcze zegarów które mi się podobają są od 20-220km/h i tutaj moje pytanie czy jak dam tarcze do 220 czy licznik będzie mnie o dużo kłamał w czasie jazdy
Więc tak tu masz projekt tarcz zapożyczony z allegro szablonów (zrobiony na szybkiego ale odwzorowanie skali jest okey )
i jak widzisz te ciemniejszy wzór to jest twoja prawdziwa tarcza
a ten cień z liczbami to jest ten od 20-220
i jak widzisz przy prędkości rzeczywistej twojej:
- 110 km/h będzie ci pokazywać że masz 120
- 60 km/h będzie ci pokazywać że masz ~~ 67 km/h
więc jak widzisz przy tarczy 220 będzie pendzlować ciebie o 10 km/h a przy innych oponach i wielkościach alu niż org będzie mógł ciebie więcej oszukiwać
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2012-01-26, 22:16 Re: licznik
czorny1106 napisał/a:
Witam
Mam dość nietypowe pytanie gdyż mój golf ma licznik od 20-200km/h a wszystkie tarcze zegarów które mi się podobają są od 20-220km/h i tutaj moje pytanie czy jak dam tarcze do 220 czy licznik będzie mnie o dużo kłamał w czasie jazdy
polecam użytkownika moman z allegro, on robi różniaste rodzaje tarcz, nawet ma opcję bez zdejmowania wskazówek ( większe otwory na srodku tarcz ). Brałem u niego tarcze 20-200 z większymi otworami, idealnie wsio pasuje.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę