jak dobrac sie do kanalikow odprowadzajacych wode z szyberdachu?? pod fotelem kierowcy mam jezioro stawiam wlasnie na zatkany kanalik ale nie mam pojecia jak sie za to zabrac i gdzie tego szukac.
Silnik: 1.6
Wysłany: 2009-03-25, 23:27
Musisz otworzyć drzwi i pomiędzy zawiasami powinna wystawać taka gumowa rurka.Przetkaj ją jakimś drucikiem czy czymś innym tylko uważaj żeby jej nie przebić,następnie otwórz szyber tak żeby schował się w dachu i po prawej i lewej stronie będzie widać otwory je też możesz delikatnie przetkać potem nalej sobie wody w te kanaliki i zobacz czy równomiernie woda wypływa.U mnie pomogło tylko ja miałem wode po prawej stronie pasażera z tyłu poszukaj jeszcze na forum o tym problemie bo jest tego sporo.
jak dobrac sie do kanalikow odprowadzajacych wode z szyberdachu?? pod fotelem kierowcy mam jezioro stawiam wlasnie na zatkany kanalik ale nie mam pojecia jak sie za to zabrac i gdzie tego szukac.
z gory dziekuje za pomoc. pozdro
ale to nie tedy leci..... chyba nie takiej opcji, poszukaj innej drogi np. te plastikowe korki w podlodze...
a ja obastawiam te kanalki sam mialem ten sam problem bo pod nogami keirowcy mialem bagno odetkalem drutem kanaliki i pomoglo zrob tak jak napisal driver22,
Silnik: 1,8 90kM + LPG
Wysłany: 2009-03-27, 17:05
Kolego mialem to samo z tym ze mialem tyle wody ze az do tylu plynela. Rozebralem podszybie cale (musisz zdjac wycieraczki) i tam masz rozciagajacy sie plastik na karoseri mi ten plastik zaczal sie wykruszac i miedzy nim a blacha przedostawala mi sie woda. Troszeczke silikonu i po problemie. powodzonka