Silnik: 1.8 GT 90KM Pomógł: 7 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 488 Skąd: Śrem Ostrowo
Wysłany: 2010-02-10, 20:08 imitacja alarmu
chce zalozyc obok wlacznika swiatel pulsujaca diode taka imitacje alarmu ale nie wiem do czego ja podlaczyc zeby zapalala sie po wylaczeniu silnika albo wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki...
najprościej podłączyć diodę (+)do stałego plusa,a minus diody do plusa,który pojawi się po przekęceniu kluczyka miałem tak w maluchu działało bez zarzutu
Kolego sweetboy90 sprawdź czy masz krańcówkę pod maską i jakąś syrenę jeśli tak to masz jakiś fabryczny alarm, choć wątpię jeśli nie masz żadnej diody.
Co do imitacji alarmu to proponuje sobie to odpuścić, chyba że chcesz mrugającą diodę w aucie, gofrów III zawodowi złodzieje raczej już nie ruszają, a jak podejdzie jakiś młodzik to najpierw bujnie furę i zobaczy czy coś wyje czy nie, więc dioda go nie odstraszy.
Koszt kompletnego alarmu ( z domykaniem szyb, obsługą centralnego, odcięciem zapłonu) kosztuje z montażem 300zł, jak chcesz się bawić sam to parę piwek i dwa dni roboty na spokojnie i śpisz choć troszkę lepiej że jakiś dresik nie buchnie Ci fury.