Wysłany: 2009-03-21, 18:39 Gumowe korki w podłodze
Witam
Zauważyłem dziś, że brakuje mi dwóch gumowych korków w podwoziu (bagienko wewnątrz)
Parę pytań:
1. Można je gdzieś zakupić? (szukałem ale może niewystarczająco)
2. Znana jest średnica tego korka? (możliwe, że mam wżery i już go tam nie osadzę)
3. Czy ewentualnie można ten otwór "załatać" na stałe - wełna, przynitować blachę, lepik, bitex itp? Czy pełni on rolę "zaworu zwrotnego", czy tylko zaślepia (uszczelnia) dziurę?
Masz też opis ja zabezpieczyć taką łatkę (tapicerkę z podłogi się zdejmuje jak się spawa )
te korki to coś w rodzaju odwodnienia na wypadek wody w aucie ale producent nie pomyślał że tam będzie się rdza zbierać i one wypadają i golfik rdzewieje od dołu
Ja w dwóch miejscach to palcem wypychałem rdze a wyglądało na zdrowe więc zaspawałem i zakonserwowałem. Święty spokój mam teraz
te korki to coś w rodzaju odwodnienia na wypadek wody w aucie ale producent nie pomyślał że tam będzie się rdza zbierać i one wypadają i golfik rdzewieje od dołu
[ Dodano: 2009-03-21, 18:47 ]
MaXeL napisał/a:
(możliwe, że mam wżery i już go tam nie osadzę)
najprawdopodobniej tak bo ja w 3 miejscach miałem zdrowe otwory to był problem żeby je włożyć i to dość mocno trzyma a skoro wypadły to coś je poluzowało... rdza pewnie
Ja w dwóch miejscach to palcem wypychałem rdze a wyglądało na zdrowe więc zaspawałem i zakonserwowałem. Święty spokój mam teraz
Dzięki za odpowiedz, czyli śmiało można łatać
Ostatnio zmieniony przez MaXeL 2009-11-11, 19:21, w całości zmieniany 2 razy