Silnik: 1.4 AEX Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2011 Posty: 413 Skąd: z domu;)
Wysłany: 2012-02-04, 16:05
Cytat:
No właśnie
Ale to powód "krótszych biegów" - muszą byc takie bo moc mała (60km)
nom u mnie 1.4 AEX jesynka w miare długa jest na trójce jeszcze jako tako można coś z niego wydusić czwórka to już troche muł, ale i tak jestem zadowolony, bo po przesiadce do bravy td ojca która ma te 15 kucy wiecej nie odzczuwam różnicy.
Sztywniejsza zawiecha daje jakieś większe zmiany w odczuciu predkości? Bo lepiej się prowadzi i to na pewno. Rozpórka kielichów może w jakimś stopniu zastapic stabilizator? Wygluszenie i gwint mam w planach, ale nie wiem co z tą rozpórką
Co wy wiecie o poczuciu prędkości Przed golfem miałem tico. Silnik jedyny jaki w nich był to 0,8dm3 i 41 KM. Jechałem nim 160km/h. Tam dopiero czuć prędkość
a tu cie zadziwie .. w tico byly mocniejsze Silniki ;D o 6 kucy bodajrze ;D
Taak tez moje 1'wsze auto to tico. i tak jak u ciebie... wskazówka poza zegarkiem ; D komedia .... To są niesamowite samochody. ; D Trumna na kolach ... ; p
Silnik: 2.0 GTI 2E Pomógł: 12 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Lis 2011 Posty: 462 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-02-13, 23:10
AdamPLSieradz napisał/a:
Hehe koledzy oczywiście mają rację , ale poważnie sądzę że psychologia tez ma znaczenie. Czy nie doświadczyliście kiedyś np. takiej sytuacji : odbieracie auto od mechanika, któremu zleciliście wymianę tarcz hamulcowych. Robota skończona, wsiadacie, jedziecie i nagle myślicie : "kurcze lepiej się zbiera" itp. a przeciez wymienialiście wręcz przeciwną część? Może odbieglem trochę od tematu, ale ... psychologia ma znaczenie w jeździe autem
mi po umyciu zawsze lepiej i ciszej idzie
i bez znaczenia czy Polo, czy Golf, czy Volvo
Palmoster napisał/a:
Co wy wiecie o poczuciu prędkości Przed golfem miałem tico. Silnik jedyny jaki w nich był to 0,8dm3 i 41 KM. Jechałem nim 160km/h. Tam dopiero czuć prędkość
jechałem 150 Cinquecento i to był killer umysłu, do Tico bałem się nawet wsiadać
Silnik: 1.6 AEA & 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Wiek: 27 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 1786 Skąd: ...WPN...
Wysłany: 2012-02-14, 08:55
przednia szyba tez tzn czy gwizdze w srodku ja np w swoim przy 140 mam cicho tzn wiatr a gdy wsiadam w ojca i przy 140 to gwizdze bo mnial wklejana szybe ps.Tico kolegi zamykalo szafe