chcialem sie dowiedziec jaka ma byc srednica gwintu w galce z mk4 tak aby pasowala do mk3?? znalazlem na allegro ze srednica 12mm i pytanie czy bedzie pasowac
chcialem sie dowiedziec jaka ma byc srednica gwintu w galce z mk4 tak aby pasowala do mk3?? znalazlem na allegro ze srednica 12mm i pytanie czy bedzie pasowac
strzeliniasty, napisz do michalqqr on u siebie zakładał gałkę z mk4, a za parę dni opolanin ten zabieg będzie robił u siebie z tego co wiem nawet jak masz ori mieszek zmiany biegów z mkIV to skracasz drążek o jakieś 7cm bo jest za długi z mocowaniem to skręcisz na opaskę i będzie się trzymać
przeciez w temacie co ci dalem jest napisane ze 12mm musi byc
drazek ma równe cos koło 11.6mm ... wiec srednica gałki 12mm bedzie najlepsza ... przy 22 masz napisane moj patent w tamtym temacie ale jak sie nie czyta wszystkiego.
Jam mam gałkę z mk4. I sprawa wygląda tak. Kręci się ona wokól na drążku ( z tym że ja mam z mieszkiem już). Brałem na opaskę na dole i nic to nie dało, dalje się kręci. I drążek trzeba skrócić nie o 7 cm a o 3. O 7 jakby skrócił to by nie było na co założyć tej gałki. Wiosną będę skracał i robił tak żeby się nie kręciła w kółko. Czasem przy wrzucaniu 5 biegu poprostu mieszek się zsuwa z tej listwy wokół co trzyma mieszek od dołu. A sama gałka tak jak pisze K@mil 12 bo ja chyba mam 22 i dlatego tak się kręci. Luzów nie czuć, sale się obraca. Przy nieco mocniejszym chwycie się obraca więc już sam nie wiem jaką ja mam tam średnicę
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
strzeliniasty, masz już kupioną gałke z MK4? Jak nie to mam gałeczke taką trzeba by tylko mieszek nowy do niej założyć. Jest nieco przytarta. Na drążek zmiany biegów trzeba by dotoczyć tuleje z gwintem. Tuleja by musiała mieć srednice zewnętrzną taka jak jest otwór w gałce MK4. Orginalna opaską jaka jest w gałce w MK4 zgniatamy i po krzyku.
Ja bym to tak rozwiązał
Fotki gałeczki.