Wysłany: 2009-02-04, 17:24 Drzwi pasażera... nie otwierają się od środka
Witam.
Mam problem z otwieraniem drzwi a mianowicie, nie da się ich otworzyć od środka (problem dotyczy tylko przednich drzwi pasażera). Musze lekko dźwignąć rygiel i wtedy działają poprawnie. Potem po zamknięciu auta centralnym problem pojawia się ponownie, kilka razy planowałem do tego zajrzeć ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Proszę kolegów o pomoc.
Dzięki ale to nie o to chodzi. ściągałem już kilka razy tapicerkę (np przy montowaniu głośników) myślę że problem tkwi gdzieś w zamku (nie wiem jakiś mechanizm który podnosi rygiel czy coś) moge jeszcze dodać że przy próbie otwarcia drzwi ze środka czuć na klamce lekki opór ale klamka jednak "przeskakuje"
a ja mm takie pytanie czy da rade rozebrac te drzwi jak sa zamkniete ? od srodka ? golf 5d
ooo kolego bedzie bardzo cieżko, bardzo cieżko... sruby pod klamka odkrecisz ale ciezko bedzie pociagnąć boczek tak zeby zdjąć go z zaczepów... :--)
Najgorzej jak masz jeszcze boczek przykrecony po boku... czasem tak jest (FotoPorada w dziale Porady)...