Silnik: Było 1.8 ABS jest 1.6 AEK 101KM
Wiek: 21 Dołączył: 22 Lis 2009 Posty: 62 Skąd: warmia - mazury
Wysłany: 2010-07-05, 19:05
Dokręcanie szyby nic nie da ja też mam ten problem rozebrałem drzwi dokręcane wszystko było a szyba i tak dziwnie trzeszczy taki jest urok w 3d chyba że masz 5d to wtedy może coś to da.
_________________ >-Volkswagen das Auto-<
matuszgt
>GRUPA WARMIŃSKO - MAZURSKA<
Dokręcanie szyby nic nie da ja też mam ten problem rozebrałem drzwi dokręcane wszystko było a szyba i tak dziwnie trzeszczy taki jest urok w 3d chyba że masz 5d to wtedy może coś to da.
to nie urok nie ma nic piszczec...
Jak masz prowadnice ktora trzyma szybe (miedzy gumami) to za prowadnica jest taki plastik na ktorym lezy szyba... podlóż pod szybe kawalek filca i przykrec szybe i przestanie drgać.. a jak to nie pomoze to wymien uszczelke na inna
Silnik: Było 1.8 ABS jest 1.6 AEK 101KM
Wiek: 21 Dołączył: 22 Lis 2009 Posty: 62 Skąd: warmia - mazury
Wysłany: 2010-07-06, 23:43
U mnie szyba siedzi tak sztywno po skręceniu, że nie idzie nią poruszyć i właśnie dlatego nazwałem to urokiem bo i tak wydaje z siebie specyficzne trzaski podczas jazdy po dołkach.
_________________ >-Volkswagen das Auto-<
matuszgt
>GRUPA WARMIŃSKO - MAZURSKA<
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3757 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-07-10, 23:19
Uchwyt szyby u dołu nabiera luzu w prowadnicy linek, i luz się robi w wytartych ramkach drzwi. Można by się bawić jeszcze ściskając trochę blachy drzwi żeby szpara była węższa