Regulacja drzwi to jedyne co można zrobić. Uszczelka jest już wyrobiona i tyle.
A jak pada deszcz to pewnie krople przedostają się do środka.
Nic tylko wymiana.
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 398 Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-11-18, 18:57
a nie odstaje Ci czasem ramka szyby ( górna część drzwi ) od reszty karoserii po zamknięciu ? patrząc na Twoje foto i na stopień opadnięcia drzwi to będzie uszczelka jak piszą wyżej, u mnie podobnie wiszą i jest cicho
Silnik: 1.4 abd Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 12 Maj 2009 Posty: 427 Skąd: Sulów
Wysłany: 2011-11-19, 16:30
dolaczam sie do tematu koledzy-tez musze czyms uszczelnic drzwi ale tylne z lewej strony,golfik mial jakis czas temu dzwona w tylek z lewej strony,blacharz podejrzewam beznadziejnie cwiartke z szerokim slupkiem wspawal i jest spora szpara miedzy drzwiami a ta cwiartka,od wysokosci dachu az po sam prog,nie mam pojecia co z tym zrobic,do samochodu wpada wiatr i jest strasznie glosno,na dodatek z tej strony na siedzemiu jest pelno kurzu,musze prac siedzenie co troche myslalem zeby moze jakis pasek gumy dokleic do uszczelki albo cos...nie mam pojecia moze podrzucicie mi jakies pomysly?????
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 398 Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-11-19, 17:02
lookasgolf33, wrzuć jakies foto tej szpary i drzwi, jak je uchylisz lekko ( zeby było widać krawedz wewnętrzną dzrwi i uszczelkę na słupku ) i całkiem otwarte . Mam 3d ale jakbyś miał miejsce to w sumie wystarczyłoby ( chyba bo tego nie widzę ) oczywiście po modyfikacji przykleić uszczelkę do drzwi , tak żeby spotykały się obie . Żeby nie bawić się z kształtowaniem itp to wydaje mi się ze siadłaby w ten sposób uszczelka prawa ( lustrzane odbicie). Musiałbyś tylko pozbyć sie z niej rantu gumowego który nakłada sie na blachę nadwozia i pozostałą 'rurkę' 'wężyk' przykleić na jakiejś wąskiej taśmie dwustronnej .
Wysłany: 2011-11-21, 16:30
lookasgolf33, no wstępnie to proponowałbym zacząć jak pablomed, pisze ew. można by jeszcze listwę karoserii na którą zakłada się uszczelkę lekko ( nie przebić jej chamsko o centymetr ani położyć do 45 *) podgiąć w kierunku drzwi żeby całość z uszczelką poszła w kierunku na zewnątrz. Musiałbyś tylko dokładnie zajrzeć 'od środka' gdzie uszczelka nie dolega, nie jest dociskana - bez sensu byłoby robić to dookoła otworu jeśli byłoby to zbyteczne. Ide zajrzę jeszcze do auta jak ta blaszka wygląda czy to by coś dało.
kilka mm da radę, nie dużo ale zawsze , musiałbyś na to zerknąć od środka jak z tym doleganiem.