Silnik: 1.8 (AAM), 1781 cm&# 55 kW (75 KM), 140N
Wysłany: 2008-11-15, 13:00 czy da sie przełożyć licznik z IV generacji do III
mam licznik z golfa IV i sie zastanawiam czy dałoby się przełożyć do mojej trójeczki??
mam golfa 1.8 z 92r jakie tam jest oznaczenie tego licznika bo są różne z tego co się orientowałem??(chodzi mi o to z jakimi kostkami czy wejściami szukać??)
bo jak się nie da to sprzedam i kupię sobie z obrotomierzem do golfa III bo mam niestety zegarek jeszcze !!
[ Dodano: 2008-11-15, 13:13 ]
Ja jednak bym zrezygnował z tej wymiany... Bardzo dużo roboty jest z tym wszystkim... Ja dla mnie zegary z MK3 też są ładne Decyzja należy jednak do Ciebie
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2008-11-15, 13:38
W tym opisie jest napisane, że trzeba przycinać deskę w MK3 A po zamontowaniu nie widać troszkę zegarów od paliwa i temperatury. Popatrz sobie na photo na tej stronie, co podałem
niema takiej tragedi ze zmiana licznika
moja rada lepiej pasuje licznik od vw t4 niema tak zwanej szpary u gory
montujac licznik golf mk4 do mk3 masz dwa wyjscia albo mozesz przyciac licznik i wstawic plekse lub ciac ramke . ja poszedlem trzecim wyjsciem i zamontowalem licznik z t4
niema szpary miedzy ramka a licznikiem male dogiecie ramki na boki i efekt taki
pozdrawiam i zycze milego dlubania
rafal
_________________ PRZEKAŻ 1 % PODATKU TO NIC NIE KOSZTUJE
Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "Słoneczko"
Z dopiskiem
'' Na rehabilitacje i proteze Płonka Rafał 120 / P ''
Nr KRS 0000186434
a jak jest z podłączeniem kostek i żeby wszystkie ikonki świeciły prawidłowo? plug&play czy trzeba coś przerabiać?
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
majac orginalne zegary t4 bez cana niepotrzeba nawet czujnika paliwa przerabiac bo w t4 jest taki sam jak w golf 3
niestety dostanie zegarow t4 bez can graniczy z cudem bo byly produkowane tylko 08/98-04/99
ja kupilem zegary golf4 bez can i uszkodzony licznik t4 z can tylko dla obudowy.
bebechy golf4 przelozylem do obudowy t4 [ wnetrznosci sa takie same ] i git tylko zostaje mi zmiana plytki w plywaku i bedzie paliwo pokazywalo ok.bo teraz niestety pokazuje na odwrot
najwazniejsze jest to ze niema szpary u gory bo licznik golf 3 i t4 maja ten sam kat szybki.
a co do obudowy licznika to byla moja inwencja bo zadajac pytania i prosza o podpowiedz nieotrzymywalem jej co swiadczylo ze nikt tego nieprzerabial z zegarami t4
pozdrawiam i zycze milego dlubania
rafal
_________________ PRZEKAŻ 1 % PODATKU TO NIC NIE KOSZTUJE
Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "Słoneczko"
Z dopiskiem
'' Na rehabilitacje i proteze Płonka Rafał 120 / P ''
Nr KRS 0000186434
...jak zmienie ( elektryk zmieni ) w swoim golfiku stary licznik na ten z 4 ...to będzie mi działaś lampka rezerwy ...bo teraz mi tak przekłamuje wskaźnik paliwa że zastanawiam sie nad zmianą licznika.