Silnik: 1.4 ABD 60KM + LPG Pomógł: 3 razy Wiek: 24 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 154 Skąd: Jelenia Góra / Bogatynia
Wysłany: 2009-04-15, 22:20 Czerwone podświetlenie wnętrza
Ma ktoś może zdjęcia jak wygląda zmiana podświetlenia z ori na czerwone (nawiewy, włącznik świateł, włącznik szyberdachu, podświetlenie zapalniczki itp) calego wnętrza na jednym zdjęciu lub osobno każdego elementu. Jak ktoś próbował tego u siebie to niech podzieli się spostrzeżeniami. Chętnie wysłucham rad.
1. Włącznik świateł jeśli nie chcesz przerabiać to kup od VW T4 one miały takie same ale na czerwono świeciło
2. Zapalniczkę to polecam dopaść z Seata one miały czerwone podświetlanie
StRaDiVaRiUs, mi się podoba jedyne co bym zmienił na inny kolor to to pokrętło od włącznika świateł np. na biało i inną kolorystykę bym dał na te pokrętła od nawiewów a tak to mi się podoba
podłącze się do tematu
również mam zamiar zmienić podświetlenie na czerwone, lecz najpierw prosiłbym o napisanie jakie żaróweczki/diody konkretnie trzeba kupić i ile sztuk ?
_________________ Masz chwile:>? Zobacz moje MK3 :
Silnik: 1.4 ABD 60KM + LPG Pomógł: 3 razy Wiek: 24 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 154 Skąd: Jelenia Góra / Bogatynia
Wysłany: 2009-04-16, 22:26
habcio, myslę nad czerwonym dlatego, bo niebieskie jest oklepane. A czerwone zrobiło na mnie miłe wrażenie w Audi A4, rocznik 96. Ciekawie to wygląda. Chociaż powiem, że niebiesko-czerwone u ciebie też niczego sobie - widziałem na żywo to wiem.
dokladnie kapari mam pajaczka od tgo sprzedawcy co pokazales, tylko kiedys to tansze bylo do licznika tez wstawilem listwe bo co 7 diod to nie 2 ta listwe tez mialem od achamerskiego, reszta to juz diody, lutownica i sporo cierpliwosci... mysle ze warto kupic tego pajaczka bo z tym jest naprawde sporo zachodu a reszte mozna smialo samemu robic
StRaDiVaRiUs, u mnie w temacie masz kilka fot jak ja mam podświetlone wnętrze (niebiesko czerwono z przewagą czerwonego) trochę zabawy jest ale efekt 100x lepszy niż zielony
W temacie mam zegary na negatyw zielony ale zmieniłem na czerwony i w miejsce 2 żarówek z góry dałem 2 białe diody i efekt jest jak by było podświetlanie lekko czerwone. Pisz na PW to wszystko wytłumaczę co i jak zrobiłem
ja już zamówiłem... będę miał pokrętła na nawiewy na czerwono... ale to będzie pasować do czerwonego Golfa?
czerwone mam już dywaniki, teraz oświetlenie pokrętła, a w planach podświetlenie licznika i przełączników swiateł... wszystko na czerwono w czerwonych Gofie... fajnie to będzie wyglądać?
Kolor podświetlenia ma pasować do innych kolorów podświetlenia w aucie, a nie do lakieru czy dywaników.
Podświetlenie ma działać w nocy, a nie walić po oczach jak u mnie włącznik grzania szyby tylnej (wciąż nie mam siły wmontować tego rezystora)