Silnik: 1.8 ABS 90 KM Pomógł: 12 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 686 Skąd: PGO
Wysłany: 2009-04-02, 15:58 cieknacy szyber...
witam! mam pewne zapytanko odnosnie szybru...mianowicie lejac na niego wode otwarlem ta przesowke co jest w podsufitowce i zauwazylem kapanie... kapala z tylu szyberdachu wprost na ta zasowke.... toche mnie to zdziwilo bo podsufitowka zawsze byla sucha a tutaj takie kapanie... moze mi ktos powiedziec czy tam jest jakowa uszczelka albo cos ktora sie wymienia zeby tak nie lecialo?? czy trzeba caly szyber wymienic? dodam tylko ze lewa strona mi sie nie zamyka - jest peknieta ta prowadnica czytalem juz o tym na forum i czy to moze byc tez tego przyczyna?
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 574 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2009-04-02, 16:02
zapchane kanaliki-poszukaj w wyszukiwarce,,, ale chyba najprędzej to,,, jak wylałeś wiadro wody to pare kropelek ma prawo wpaść
[ Dodano: 2009-04-02, 17:05 ]
a kanaliki masz 4, w przednich słupkach przy zawiasach masz takie gumeczkii odprowadzajace własnie wode z szyberdachu,
polej wody po dachu i obserwuj czy woda nimi lecii tymi gumeczkami
a są jeszcze do tyłu te kanaliki ale ich nie obczaiłem jeszcze bo mam Varianta
[ Dodano: 2009-04-02, 17:10 ]
A MAM też ptanie do innych formułowiczów odnosnie SZyberdachu, mam cały drugi kompletny szyberdach i przybieram się do wymiany,,, ale ciągle nie moge zdiagnozować co jest z tym
więc podnosii się tylko do góry(i ostatni nawet tego niechciał)
nie zamyka się już, nawet ampolkiem-muszę go śrubokrętem opuszczać
coś tam niby jezdzi ale on aniii drgnie,
eh nie widzii mi się wymaina tego dachu, ściągnąć podsufitke w Variancie ble
Silnik: 1.8 ABS 90 KM Pomógł: 12 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 686 Skąd: PGO
Wysłany: 2009-04-02, 16:23
chodzi mi o kapanie z szybru na ta wlasnie podsufitowke czy tak mocno powinno kapac bo to nie jest pare kropli - jak by byly zapchane te kanaliki to bym mial cala podsufitowke mokra a tak nie jest takze woda z tamtad uchodzi tymi kanalikami... chodzi mi o te kapanie czy da rade jakos temu zapobiec? jakas wymiana uszczelki czy cos? czy caly szyber trzeba?
Wysłany: 2009-04-02, 20:48
kanaly drozne.... chodzi mi o to ze gdy kolega lal wode na dach otwarlem ta przesuwke w podsufitowce i przez szyber w tylnej jego czesci (tam gdzie sie uchyla do gorypo lewej stronie) woda kapala dosc mocno na podsufitowke i o to mi chodzi czy tak powinno kapac czy moze trzeba wymienic jakas uszczelke czy caly szyber
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 574 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2009-04-03, 11:54
ALLBo drucikiem, Ale trzeba uważać żeby niewypchnąć tych gumek co nimi woda Cieknie do środka, bo potem trzeba się namęczyć by je wsadzić, a jak je zostawimy to bedziemy mieli kałuże po deską
Wysłany: 2009-04-03, 12:01
jacekjurzykkk drozne drozne bo mam cay srodek rozebrany wiec je wyjalem i przeczyscilem w srodku ladnie z jednej i drugiej strony takze jest gicio tylko z tylu prawy cos chyba bedzie zapchany bo lewym leci woda gdy luchne z wiadra na dach a drugim nie ale wtedy bede chyba musial zderzak zdjac zeby zobzcyc co tam sie stalo...
[ Dodano: 2009-04-03, 13:04 ]
hmm koledzy mam do wychaczenia szyber sprawny za 200zl - jak mowicie warto?
Wysłany: 2009-04-03, 17:05
juz sobie szyber zaklepalem takze bede mial go jutro albo w srode dopiero:) na forum jest opisane wszystko po kolei jak zdjac podsufitowke, potem szyber itp wystarczy poszukac a jak chcesz moge porobic pare fotek z opisem jak ja bede zmienial - moze Ci sie przyda jak bys mieszkal blizej to z checia bym pomogl