Wysłany: 2011-10-17, 19:50 zimnie powietrze z nawiewuw
koledzy niewiem czy w dobrym dziale dalam post ale jestem tu nowa no i jakto baba. problem jest tego typu niezagrzewa mi sie dobrze samochud i z nawiewuw leci caly czas zimnie powietrze w zime pomaga tylko karton na chlodnicy bo jak go niedam to zimno . co zrobic zeby usunac ta usterke
Silnik: 1.4 -> wiatr we włosach :D
Wysłany: 2011-10-17, 19:54
Ja też kobietą jestem więc nie pomogę.. ale ja miałam taką sytuację, że powietrze z nawiewów prawie w ogóle nie lecialo i nie mogłam samochodu nagrzać.. Okazało się, że trzeba wymienić filtr i jest już wszystko ok ale trzeba poczekac na pomoc kolegów bo ja też szukalam pomocy i wcale nie musisz mieć dokładnie tego samego Pozdrawiam i zycze szybkiej naprawy
_________________ Nigdy nie przestanę marzyć, jak człowiek nie marzy - umiera.
A temperaturę na wskaźniku dobrą pokazuje 90°?? wskazówka jest po środku?? Jak nie to wina termostatu i silnik się nie dogrzewa i nie ma czym grzać, a jak silnik rozgrzewa się do 90° możliwe że nagrzewnica zapchana
Najprawdopodobniej do wymiany termostat. Jak go wymienisz to nie będzie trzeba wstawiać kartonu.
Przy okazji okazji warto by wymienić filtr pyłkowy bo niektórzy rzadko go wymieniają.
koledzy no wlasnie zanim on mi sie nagrzeje do 90 stopni to trzy dni mija a podczas jazdy to wogule sie nienagrzewa do takiej temperatury ma w granicach 70 stopni ponizej podczas jazdy