Silnik: 1.9d/1.8
Wysłany: 2011-09-14, 15:29 wymiana nagrzewnicy
Witam.
czy zostal juz rozwiazany problem z wymiana centralki a demontazem deski badz tylko jej czesci?
szukalem,przeczytalem juz mnostwo tematow tylko ze nie mlodych i niektorzy twierdza ze w 3 da rade wymienic nagrzewnice bez demontau kompletnej deski rozdzielczej.
Da rade czy nie? moze ktos wyczarowal jakis sposob?
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-09-15, 21:20
rawracer napisał/a:
Da rade czy nie? moze ktos wyczarowal jakis sposob?
to samo słyszałem że się da, ale jak sam zmieniałem to kombinowałem i doszedłem do wniosku że bez połamania pewnych plastykowych elementów obudowy nagrzewnicy nieda rady, wyjmowałem deskę również. Podejrzewam że ktoś to pisał na podstawie golfa II, gdzie da się bez wyjmowania dechy bez problemu. Problemem w mk3 jest blaszane wzmocnienie za deską
Silnik: 1.9d/1.8
Wysłany: 2011-09-16, 12:19
no nic trzeba bedzie zrobic niezly burdel w aucie.
po obserwuje jescze kilka dni poziom plynu i moze zrobie jakis test na trzymanie cisnienia i wtedy zabiore sie za wymiane....kurna lepiej chyba silnik wyciagac jak zmieniac to ustronstwo....